Tivat: Za pripadnike RE populacije opština obezbijedila slatke paketiće

Opština Tivat za djecu iz ove populacije obezbjeđuje besplatan školski prevoz, školski pribor za osnovce i školske torbe za đake prvake, ali i nagrađuje uspješne srednjoškolce

2121 pregleda 1 komentar(a)
Opština Tivat obezbijedila novogodišnje pakete, Foto: Siniša Luković
Opština Tivat obezbijedila novogodišnje pakete, Foto: Siniša Luković

U susret novogodišnjim praznicima Opština Tivat je, već tradicionalno, obezbjedila slatke paketiće za djecu, pripadnike romsko-egipćanske (RE) populacije, uzrasta do 15 godina.

Predstavnici Sekretarijata za društvene djelatnosti djeci su uručili 222 paketića.

“Nastavljamo sa primjenom pozitivnih praksi u pružanju podrške građanima Tivta, pripadnicima RE populacije. Naš je fokus na obrazovanju djece i kreiranju uslova da sva djeca, pripadnici RE populacije pohađaju školsku nastavu, ali i da nakon osnovne škola nastave sa svojim obrazovanjem i usavršavanjem.” – istakla je tim povodom sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević.

Naglasila je i da Opština Tivat za djecu iz ove populacije obezbjeđuje besplatan školski prevoz, školski pribor za osnovce i školske torbe za đake prvake, ali i nagrađuje uspješne srednjoškolce, podstičući njihovu odluku da nastave školovanje. Inače, u Tivtu je u toku javna rasprava o nacrtu Lokalnog akcionog plana za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana za period od 2023. do 2027. godine.

Bonus video: