Dojave o navodno postavljenim bombama bile lažne, krivična prijava za izazivanje panike i nereda

Iz preventivnih razloga savjetovano da se nastavni proces u školama ne odvija ni u drugoj smjeni

8325 pregleda 4 komentar(a)
Osnovna škola "Sutjeska", Foto: Luka Zeković
Osnovna škola "Sutjeska", Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.12.2023. 15:55h

Dojava o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u više podgoričkih osnovnih škola bile su lažne, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI), kao i Uprave policije.

Ministarstvo je pojasnilo da pripadnici specijalizovanih jedinica policije nakon izvršenog pregleda prostorija nisu pronašli predmete koji bi podlegli vještačenju.

Dodali su da je iz preventivnih razloga savjetovano da se nastavni proces u školama, ne odvija ni u drugoj smjeni.

"U ovim ustanovama, nastava je organizovana onlajn dok se za sjutra planira redovno odvijanje nastavnog procesa", zaključili su iz ministarstva.

Uprava policije je saopštila da su obavljeni pretresi u sedam osnovnih škola, na čije adrese su imejl adrese pristigle poruke prijeteće sadržine. Pregledom prostorija tih škola je utvrđeno da su dojave bile lažne.

Policija je izvršila pregled sedam osnovnih škola: „Maksim Gorki“, „Sutjeska“, „Marko Miljanov“, „Radojica Perović“, „Milan Vukotić“, „Pavle Rovinski“ i „Štampar Makarije“, kojom prilikom je utvrđeno da su navodi iz imejlova, da su postavljene eksplozivne naprave u tim objektima, lažne.

Podgorička policija je o svemu obavijestila državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se izvrši identifikacija osoba koje su uputile prijeteće mejlove, te da se podnese krivična prijava za krivično djelo izazivanje panike i nereda.

Bonus video: