Japan Bijelom Polju donirao oko 138 hiljada eura

Kroz ovu donaciju Vlada Japana obezbijedila je ambulantno vozilo i medicinski materijal za Opštu bolnicu u vrijednosti od 56.789 eura, kao i opremu za Srednju stručnu školu u vrijednosti od 80.960 eura

3553 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Predstavnici Ambasade Japana u Crnoj Gori obišli Opštu bolnicu i Srednju stručnu školu kojima je ranije Ambasada Japana, uručila donacije u vrijednosti 137.949 eura.

Kroz ovu donaciju Vlada Japana obezbijedila je ambulantno vozilo i medicinski materijal za Opštu bolnicu u vrijednosti od 56.789 eura, kao i opremu za Srednju stručnu školu u vrijednosti od 80.960 eura.

Sekretarka u Ambasadi Ogura Kaori prilikom radne posjete Bijelom Polju je iskazala zadovoljstvo što se uvjerila da su donacije bile potrebne pomenutim ustanovama, te da je sigurna da se ona koristi u skladu sa namjenom.

“Vjerujem da stanovnici ove opštine uveliko osjećaju koristi od naših donacija, a kao pravi prijatelji sigurno da ćemo i ubuduće podržavati razvoj opština na sjeveru Crne Gore sa fokusom na osiguranje osnovnih potreba stanovništva u okviru Projekata za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) koje japanska Vlada sprovodi u Crnoj Gori” – kazala je Ogura Kaori.

donacija japan bp
foto: Jadranka Ćetković

Zahvalivši se na posjeti i podršci Vladi Japana, predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da je realizacija više od 500.000 eura donacija Bijelom Polju u proteklim decenijama potvrda prijateljstva između naših naroda i država, te da se ona treba dodatno unapređavati.

„Mislim da bi nam dobrodošla i vaša konsultantska pomoć, a ne samo finansijska, u organizaciono- tehničkom i menadžerskom smislu kako da povećamo radnu disciplinu i odgovornost i sve ono po čemu ste poznati i najuspješniji u svijetu“ istakao je Smolović.

Direktor Opšte bolnice dr Kenan Erović je kazao da je ambulanto vozilo bilo od velike pomoći posebno tokom kovid pandemije, a ujedno se donacija Ambasade Japana uklopila u opštu težnju zaposlenih u ovoj ustanovi da podignu standard usluga.

Predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da je realizacija više od 500.000 eura donacija Bijelom Polju u proteklim decenijama potvrda prijateljstva između naših naroda i država, te da se ona treba dodatno unapređavati.

„Mislim da bi nam dobrodošla i vaša konsultantska pomoć, a ne samo finansijska, u organizaciono-tehničkom i menadžerskom smislu kako da povećamo radnu disciplinu i odgovornost i sve ono po čemu ste poznati i najuspješniji u svijetu“ istakao je Smolović.

Direktor Opšte bolnice dr Kenan Erović je kazao da je ambulanto vozilo bilo od velike pomoći posebno tokom kovid pandemije, a ujedno se donacija Ambasade Japana uklopila u opštu težnju zaposlenih u ovoj ustanovi da podignu standard usluga.

Bonus video: