Prikupljeno više od 2.000 eura za za kupovinu školskog vozila za djecu sa seoskog područja kolašinske opštine

Dobrotvorni koncert organizaovan uz podršku Centra za kulturu, dio je dobrotvorne akcije pokrenute od Savjeta roditelja OŠ "Risto Manojlović"

5777 pregleda 170 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Centar za kulturu Kolašin
Foto: Centar za kulturu Kolašin

Na dobrotvornom koncertu, koji je održan sinoć, od ulaznica priloga, prikupljeno je nešto više od 2.000 eura za za kupovinu školskog vozila za djecu sa seoskog područja kolašinske opštine - Gornje Lipovo, Lipovska Bistrica, Blatina i Rijeka Mušovića.

Koncert organizaovan uz podršku Centra za kulturu, dio je dobrotvorne akcije pokrenute od Savjeta roditelja OŠ "Risto Manojlović".

Učesnci na koncertu su bili KUD "MIjat Mašković", bend "Rudolf", gitaristkinja Nađa Grdinić, Nikola Lića Šćepanović, Muzička škola i sekcije OŠ.

Kako je kazala Milena Vlahović, predsjednica Savjeta roditelja, akcija će biti nastavljena do 31. decembra, ali, ako se ukaže potreba i duže.

"Savjet roditelja apeluje na sve ljude dobre volje i društveno odgovorna preduzeća da pomognu djeci iz udaljenih sela da se nesmetano školuju. Sve, koji su u mogućnosti, dobrotvornu akciju mogu podržati uplatama na žiro račun: CKB: 510-0000001270027-22 i IBAN:ME25510000000127002819 - za uplate iz inostranstva", saopšteno je iz Savjeta.

Kako su ranije "Vijestima" kazali u kolašinskoj OŠ, kombi koji je korišćen za prevoz đaka iz nekoliko sela pokvaren je i neupotrebljiv, a drugi, dobijen kao poklon od škole u Rijeci Crnojevića, nije prošao tehnički pregled.

Pored kombija, jedina kolašinska osnovna škola ima i autobus, koji je angažovan za prevoz učenika iz drugih sela. Zbog razuđenosti kolašinske opštine, to jest udaljenosti pojedinih sela, organizovanje prevoza đaka godinama je veliki organizacioni izazov.

Škola nema dugorčnu mogućnosti da plaća privatnike koji bi prevozili učenike, jer su troškovi oko 70 eura dnevno. Prevozom, koji je ranije obavljan, sada pokvarenim, kombijem, obuhvaćeno je oko 30 djece.

Bonus video: