PRIJE MJESEC ZALOŽEN NA PREKO 200 HILJADA EURA

Mugoša prodao luksuzni stan

Na stan je u katastru i dalje upisano opterećenje na ime kredita od 4,9 miliona eura, koji je kompanija koja je gradila zgradu uzela od banke
60 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2017. 13:59h

Marko Mugoša, sin Miomira Mugoše, nekadašnjeg gradonačelnika Podgorice i aktulenog ambasadora Crne Gore u Sloveniji, prodao je komforni stan od 217 kvadrata na šestom spratu poslovno stambenog kompleksa “Cijevna commerc”, preko puta zgrade Radio- televizije Crne Gore. Novi vlasnici luksuzne nekretnine, koji su se prije tri dana zvanično uknjižili u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine, su podgorička kompanija “Omniauto - AS” i Podgoričanin D.Š.

Ne zna se tačno koliko je mlađi Mugoša prodao nekretninu, ali je stan prije mjesec založen na iznos od 235 hiljada eura, kao garant kompaniji “Omniauto - AS” da će kredit vratiti jednoj crnogorskoj banci. Na stan je u katastru i dalje upisano opterećenje na ime kredita od 4,9 miliona eura, koji je kompanija koja je gradila zgradu uzela od banke.

Mugošin sin je osnivač nekoliko firmi, a iako mlad, vlasnik je nekoliko stanova i poslovnih prostora na atraktivnim lokacijama u Podgorici.

Uvidom u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine, na ime Marka Mugoše se i dalje vodi stan u luksuznoj zgradi na mjestu nekadašnje Mljekare od 215 kvadrata, kao i četiri garažna mjesta u podrumu. I na tu nekretninu mladi Mugoša ima kreditno opterećenje od 150 hiljada eura.

Mladi biznismen na svoje ima i poslovni prostor u zgradi Vektra od 82 kvadrata, gdje i njegov brat Miljan, takođe ima poslovni prostor. U svojini ima i poslovni prostor od 73 kvadrata, a u nasljeđe je od oca dobio dvospratnu kuću od 220 kvadrata u Tološima.

Marko dugi niz godina ima firmu Monteverde, a nedavno je registrovao i dvije firme Skadar Lake View i Edmundo, za koje mediji spekulišu da želi da se okrene i biznisu izgradnje hotelskih kapaciteta na Skadarskom jezeru.

Preporučujemo za Vas