Otac falsifikovao školska dokumenta djece?

Direktori škola utvrdili da su dokumenta koja je donio S.M. prilikom zahtjeva za prepis djece falsifikovana

25764 pregleda 106 reakcija 13 komentar(a)
Srednja škola Danilo Kiš, Foto: Arhiva Vijesti
Srednja škola Danilo Kiš, Foto: Arhiva Vijesti

Direktor budvanske srednje škole "Danilo Kiš" Krsto Vuković policiji je podnio prijavu protiv S.M. zbog sumnje da je lažno prikazao da je njegova kćerka pohađala školu iako o tome nema dokaza.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacije saopštili su da je Vuković to prijavio nakon što je S.M. u oktobru podnio zahtjev da se iz škole koju je navodno pohađala u Srbiji njegova kćerka prepiše u budvansku srednju školu.

"Uprava škole je posumnjala u vjerodostojnost dokumenata za A.M. i kontaktirala direktora škole na koju se vode dokumenta za A.M. Od škole je stiglo obavještenje da A.M. nikada nije bila učenik te škole. Iz tog razloga je izvršena dodatna provjera za dokumenta starije ćerke S.M. i utvrđeno je da se takođe radi o falsifikatu", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Iz tog Vladinog resora tvrde da je S.M. isto učinio i prilikom upisa najmlađe kćerke u Osnovnu školu “Ivo Vizin” u Prčanju, zbog čega je direktorica škole Petra Ćetković protiv njega podnijela krivičnu prijavu.

"U vezi navedenog, obaviješteni su svi nadležni državni organi, koji su nas informisali da preduzimaju aktivnosti u okviru svojih ovlašćenja. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija pozdravlja ažurnost direktora škola u Budvi i Kotoru i apeluje na sve činioce u sistemu na dodatnu pažnju i odgovornost u cilju otkrivanja i suzbijanja ovakvih pojava", piše u saopštenju.

Bonus video: