Klub poslanika DPS-a podržava zahtjeve prosvjetnih radnika

"Poznat je naš odnos prema ekonomskom populizmu i politici koja je srušila sistem plata i penzija, međutim, današnju odluku zasnivamo na principima vladavine prava i obavezi da se poštuju potpisana akta i preuzete obaveze"

4929 pregleda 38 reakcija 38 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Poslanički klub Demokratske partije socijalista (DPS) saopštio je da će podržati prosvjetne radnike u vezi sa njihovim insistiranjem da se poštuje Granski kolektivni ugovor koji je potpisan sa prethodnom vladom, i kojim se država obavezala da će im u 2024. povećati plate.

"Poznat je naš odnos prema ekonomskom populizmu i politici koja je srušila sistem plata i penzija, međutim, današnju odluku zasnivamo na principima vladavine prava i obavezi da se poštuju potpisana akta i preuzete obaveze. Istovremeno, upućujemo punu podršku svim prosvjetnim radnicima koji u teškim uslovima časno rade svoj posao, za razliku od pojedinaca koji su zalutali, ili usmjereni u prosvjetu, da nam poput najnovijih alarmantnih političkih uradaka u učionicama podgoričke gimnazije, inficiraju djecu da od malih nogu ne poštuju svoju državnu kuću", saopštio je Klub poslanika DPS-a.

Bonus video: