Donacija sportske opreme ulcinjskim osnovcima

One nastavlja da plete niti Olimpijske mreže jer “Igra je dječji najbolji posao”

11603 pregleda 122 reakcija 0 komentar(a)
Foto: One
Foto: One

Djevojčica Rumeisa učenica je jedne najstarijih vaspitno obrazovnih ustanova u Crnoj Gori, OŠ “Boško Strugar” u Ulcinju. Ona kaže da je igra ogledalo u kome se odražava šta dijete misli, doživljava, osjeća, voli. Njen dar da ono što djetinjim očima vidi, pretoči u riječi, šalje snažnu poruku odraslima - da je fizičko izuzetno važan nastavni predmet u našem školskom sistemu. To je predmet koji djeca vole, u kome neizmjerno uživaju, koji razvija njihovu inteligenciju i doprinosi zdravlju, a to je baš ono što pokreće kompaniju One da u svojoj zamisli Olimpijske mreže podržava djecu. Ovoga puta, donacijom opreme za ovaj predmet, obradovali su osnovce ove škole.

Rumeisa Tafa, učenica
Rumeisa Tafa, učenicafoto: One

„Sjetite se kako ste ljuti kada vas neko prekine u poslu, a i dijete je ljuto kada mu prekinete igru, jer je igra dječiji najbolji posao i najbolja zabava. Zato smo danas ovoliko srećni. U moje i u ime svih učenika ove škole, zahvaljujem se kompaniji One. U našem najvažnijem poslu - igri, uživaćemo sada još i više “, kazala je učenica Rumeisa Tafa.

Anđela Berišaj, crnogorska tekvondo reprezentativka
Anđela Berišaj, crnogorska tekvondo reprezentativkafoto: One

Pored donacije, za One i njihovog partnera – Crnogorski olimpijski komitet, ova inicijativa predstavlja priliku da djecu upoznaju sa vrhunskim sportistima. U Ulcinju je bila reprezentativka Anđela Berišaj koja je inspirisala djecu da budu uporni i savjesni, u školi i u sportu, baš kao što to ona sama dokazuje kao odlična učenica i naša velika sportska nada.

Ana Mihailović sa Perić i Berišaj
Ana Mihailović sa Perić i Berišajfoto: One

„Veoma sam zadovoljna što imam priliku da sarađujem sa kompanijom One u projektu koji ne samo podržava sport, već ističe važnost fer pleja i zajedništva koje sport promoviše, kao i vrijednosti kojima svi želimo da smo okruženi. Osnovcima škole u Ulcinju, kroz svoje iskustvo, poručila sam da disciplina i posvećenost uvijek dovode do rezultata“, navela je Berišaj.

Mija Živanović jedna je od mnogih učenica i učenika ove škole koji briljiraju u sportu. Ona igra stoni tenis za reprezentaciju Crne Gore, a taj sport za nju je baš kako to kaže njena drugarica Rumeisa igra, ali i sve ono najljepše što iz igre bude stvoreno.

Mija Živanović, učenica
Mija Živanović, učenicafoto: One

„Sve ove godine u koje sam uložila veliki trud i rad pretvorile su se u cilj, uspjehe, borbu, a i u uspomene, osmjehe i brojna putovanja. Nadamo se da će ova donacija pomoći i nama, ali i mlađim generacijama, koje će uz nas sazrijevati i nadamo se da će njihov sport jednog dana biti više od igre. Želimo da zahvalimo i da vam poručimo da smo sa nestrpljenjem čekali vaš dolazak“, rekla je Živanović.

Nastavnik fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi „Boško Strugar“ Senad Tafa, kazao je da je zahvaljući kompaniji One škola opremljena neophodnim rekvizitima, čime će se popraviti uslovi u kojima djeca imaju nastavu fizičkog.

Senad Tafa, nastavnik fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi „Boško Strugar“
Senad Tafa, nastavnik fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi „Boško Strugar“foto: One

„Sala nije baš uslovna i ovi rekviziti će sada biti dovoljni za našu djecu, naše mališane, koji će se obradovati loptama, strunjačama, koje smo željeli godinama. Ovo će biti podsticaj za rad, bavljenje sportom. Djeca danas mnogo vremena provode za kompjuterom i važno je da svi damo doprinos da ih vratimo pravim vrijednostima i fer pleju“, rekao je Tafa.

Direktorica za komercijalnu strategiju i razvoj proizvoda u kompaniji One Ana Mihailović, poručila je da je da je njihov cilj da doprinose dobrobiti djece na mnogo načina, ali da je njihova najveća želja da budu zdravi.

„Želimo da sport bude dio njihove svakodnevice. Namjera koja stoji u pozadini svega što realizujemo sa Crnogorskim olimpijskim komitetom je razumijevanje da olimpijske vrijednosti poput zajedništva, fer pleja, upornosti važe i van sportskih terena, u svakodnevnom životu. Tu poruku sa poletom donosimo u škole sa našim olimpijcima“, poruka je Mihailović.

Direktorka Osnovne škole „Boško Strugar“, Mladenka Perić istakla je da u školi koja obiluje sportskim talentima, ovakva donacija daje podsticaj više i šalje poruku koliko je sport važan.

Mladenka Perić, Direktorka Osnovne škole „Boško Strugar“
Mladenka Perić, Direktorka Osnovne škole „Boško Strugar“foto: One

„Ova donacija će omogućiti da nastava fizičkog vaspitanja bude kvalitetnija, kao i vannastavne aktivnosti vezane za sport. U jednom dijelu će pomoći i mlađima za koje se časovi fizičkog izvode napolju. Skendo Katana je naš bivši učenik, koji je prošle godine završio osnovnu školu i on je već poznato ime u tenisu. Imamo i dvije reprezentativke Crne Gore u stonom tenisu i jako puno djece koja žele biti olimpijci“, kazala je Perić.

Osnovna škola „Boško Strugar“ stara je 141 godinu što je čini jednom od najstarijih vaspitno obrazovnih ustanova u Crnoj Gori.

„Škola je ušuškana ispod zidina Starog grada, tako da se i mi osjećamo privilegovani da ovdje boravimo, učimo, stvaramo, radimo. Škola je nosilac Oktoih nagrade i to nas obavezuje da sjaj ove nagrade opravdamo“, rekla je Perić.

Dodala je da je fiskulturna sala u jako lošem stanju i pozvala nadležne, privrednike i ljude dobre volje da pomognu da se sala renovira, kako bi djeca trenirala i igrala u uslovima koji su pogodini za zdravlje, razvoj i odrastanje.

Donacije sportske opreme važan su dio društveno odgovornog projekta „Uči, saznaj i pokreni se“ kompanije One i Crnogorskog olimpijskog komiteta, koji su takođe podržali Ministarstvo prosvjete u Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore.