FOTO Humanitarna manifestacija u Podgorici: "Djeci obezbijediti najbolje uslove za rast i obrazovanje"

Sa mališanima su se družili neki od najboljih crnogorskih sportista, ispred Fudbalskog saveza, Košarkaškog saveza, Rukometnog saveza, košarkaši "Budućnosti" i automobilista Filip Kunčer

3366 pregleda 0 komentar(a)
Sa događaja, Foto: CGnews
Sa događaja, Foto: CGnews

Nekoliko stotina djece iz socijalno najugroženijih porodica u Podgorici, kao i nekoliko desetina odličnih i talentovanih đaka podgoričkih osnovnih škola, danas su se radovali na Trgu nezavisnosti zajedno sa brojnim sugrađanima koji su prisustvovali velikoj humanitarnoj manifestaciji "Srce za djecu", prenosi agencija CGNews.

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac, potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, kao i Slaviša Šćekić ispred Unije poslodavaca, poslali su poruke da su ujedinjeni u namjeri da svoj djeci obezbijede najbolje uslove za rast i obrazovanje.

Sa mališanima su se družili neki od najboljih crnogorskih sportista, ispred Fudbalskog saveza, Košarkaškog saveza, Rukometnog saveza, košarkaši "Budućnosti" i automobilista Filip Kunčer.

Injac je otvarajući manifestaciju, poručila da je obaveza gradske administracije da posvećeno radi i obezbijedi uslove da djeca žive i odrastaju u gradu koji vole i koji ih voli.

"Podgorica je naš dom, i naša porodica, u kojoj je srce veliko za sve i zato želim sa ove pozicije da poručim da svi to treba i da dokažemo. Ovaj događaj je za mene lično, i za Glavni grad izuzetno važan. Decembar je mjesec radosti koja treba i mora jednako pripadati svima, a naročito našim najmlađim sugrađanima. Zato me posebno raduje da smo ujedinjeni u želji da zajedno radimo za dobrobit svih, a naročito mališana, i to ne samo u mjesecu decembru. Iskreno se nadam da će to u narednom periodu biti svakodnevna aktivnost, svakog dana, svakog mjeseca i svih narednih godina", kazala je Injac.

Injac
Injacfoto: CGnews

Ona je zahvalila Sekretarijatu za socijalno staranje Glavnog grada, Portalu "Volim Podgoricu" i Uniji poslodavaca što su organizovali manifestaciju posvećenu djeci.

Dragoslav Šćekić je kazao da je manifestacija "Srce za djecu", najljepša moguća slika koju danas možemo poslati iz Crne Gore.

"Pravi praznik dječjih osmjeha, graje, igre i sreće, a od toga nema ničeg ljepšeg i važnijeg. Ovo je prilika da pokažemo pravu ljubav i zajedništvo. Ljubav prema našoj djeci, našem najvećem blagu, i zajedništvo kako bismo zajedno nacrtali smjernice njihovog kvalitetnijeg i zdravijeg odrastanja. To je Crna Gora za koju se borimo, za koju živimo i koju volimo. Ova akcija je sjajan način da podignemo svijest o njihovim potrebama i da pokažemo podršku. Neka ova akcija donese svjetlo i nadu onima kojima je najpotrebnije”, kazao je Šćekić i naglasio da je država dužna obezbijediti jednake uslove za kvalitetan život djece, kao i pomoć ustanovama koje se bave djecom bez roditeljskog staranja.

Dragoslav Šćekić
Dragoslav Šćekićfoto: CGnews

On je naglasio značaj porodice i podršku seoskim školama te najavio inicijtivu izradu Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa djecom.

Slaviša Šćekić, kazao je da je durštveno odgovorno poslovanje i briga o zaajednici primarni zadatak ovog poslodavačkog udruženja.

"Želim da poručim da privreda treba da bude podrška djeci, ne samo danas, nego kontinuirano. Izgubili smo focus proteklih decenija i malo smo im pažnje obraćali. a to možemo vidjeti po broju, vrtića, igrališta, po količini nasilja, i svemu što jedno djetinjstvo čini bezbrižnijim. Dajte da zajedno, kao društvo, učinimo sve da im djetinjstvo bude bezbrižnije. Unija poslodavaca će, odgovorno tvrdim, biti trajna podrška svemu što vodi boljem kvalitetu života djece, učenja I da svi imaju jednake šanse", kazao je Slaviša Šćekić.

Slaviša Šćekić
Slaviša Šćekićfoto: CGnews

Direktorica Portala "Volim Podgoricu", Vesna Radojević, u ime organaiztora, zahvalila je svim učesnicima i partnerima što su se okupili i poslali snažnu poruku.

Vesna Radojević
Vesna Radojevićfoto: CGnews

"Da ovaj ovaj trg, ovaj grad, i ova država, pripadaju djeci, i da ćemo raditi sve što je našoj moći da sva djeca u Podgorici i Crnoj Gori rastu bezbrižno i da imaju apsolutno iste uslov za razvoj i obrazovanje", kazala je Radojević.

U oviru manifestacije oko 600 djece iz socijalno ugroženih porodica dobili su novogodišnje paketiće, a 30 odličnih đaka dobili su mobilne telefone i jednogodišnje pakete za mlade.

Pokrovitelji manifestacije "Srce za djecu" su kompanija Domaća trgovina, Aroma, Conto i City marketi i kompanija Mtel, a partner je i Ministarstvo sporta i mladih.

Kompanije i udruženja sa srcem i prijatelji manifestacije su i Asocijacija menadžera Crne Gore, Red Taxi Podgorica, Cedis, Monteput, Beneton, Double L, NLB banka, Neregelija, A shop, Agencija “Dobar glas”, 7. Avgust, Euro Petrol, Tina Time Bar, Plesni klub Džet Set, KUD “Sloga”, Hor “D-mol”, Šanta Panta, i brojni drugi.

Bonus video: