Zahvalnice za predstavnike nikšićkog Crvenog krsta

"Htjeli smo da im se, na ovaj način, zahvalimo za sve što rade za naše Rome, Egipćane i za raseljena lica", kazao je Dino Hajruši

3388 pregleda 31 reakcija 1 komentar(a)
Sa dodjele zahvalnica, Foto: Svetlana Mandić
Sa dodjele zahvalnica, Foto: Svetlana Mandić

Udruženje Roma „Budo Tomović“ iz Nikšića osnovano je 2002. godine, a predsjednik te organizacije Tahir Hajruši od 1999. godine uspješno sarađuje sa opštinskom organizacijom Crvenog krsta iz grada pod Trebjesom. Zbog toga su željeli da pred praznike iznenade pojedince iz Crvenog krsta za sve što su uradili za pripadnike romsko-egipćanske zajednice iz Nikšića, kao i za raseljena lica.

"Bez Milorada Mida Drekalovića, Ane Macanović, Gorana Damjanovića i Dejana Koraća ništa ne bi mogli da uradimo. Htjeli smo da im se, na ovaj način, zahvalimo za sve što rade za naše Rome, Egipćane i za raseljena lica", kazao je Dino Hajruši, Tahirov sin, koji će od naredne godine biti predsjednik pomenute NVO, koju je njegov otac vodio duže od dvije decenije.

U Crvenom krstu nijesu krili da su iznenađeni i dirnuti gestom Udruženje Roma „Budo Tomović“.

„Jako prijatno iznenađenje za sve nas koji ovo što smo radili s njima i za njih nijesmo doživljavali kao neku posebnu aktivnost. Ovo je naš svakodnevni posao kojem smo se možda malo više dali i posvetili.“, kazala je sekretarka OO Crvenog krsta Nikšić, Ana Macanović.

Bonus video: