MERT: Raduje nas povezivanje sa društveno odgovornim kompanijama kako bi podstakli zaštitu prirode

Iz MERT-a su podsjetili da uz svaki kupljeni primjerak Vijesti dobija se besplatan eko-ceger

4625 pregleda 9 komentar(a)
Martinović, Foto: MERT
Martinović, Foto: MERT

Raduje nas povezivanje sa društveno odgovornim kompanijama, kako bi smo podstakli zaštitu prirode i očuvanje prirodnih bogatstava, koja su bila inspiracija za kreiranje cegera sa motivima kaćuna, endemičnog cvijeta Crne Gore, kazao je Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera (MERT) Vladimir Martinović.

Iz MERT-a su naglasili da podržavaju kampanju kompanije One i Vijesti.

"Ova inicijativa, koja dolazi u skladu s pripremljenim Predlogom zakona o upravljanju otpadom, koji je već usvojen na Vladi, promoviše zamjenu plastičnih kesa ekološkim cegerima", dodali su.

Iz MERT-a su podsjetili da uz svaki kupljeni primjerak Vijesti dobija se besplatan eko-ceger.

"Ovom kampanjom podstiče se ekološka svijest među građanima i uvodi ih u moderne trendove", istakli su.

Oni su istakli da će ubuduće intezivirati napore u razvoju i implementaciji održivih politika, posebno fokusiranih na upravljanje otpadom, a, kako kažu, planiraju jačanje saradnje sa kompanijama i organizacijima kako bi se podržale ekološke inicijative.

"Koristim priliku i da pozovem građane da aktivno podrže inicijative koje doprinose očuvanju životne sredine, a druge kompanije i medijske kuće da slijede primjer One I Vijesti i da se pridruže sličnim inicijativama. Važno je da zajedno radimo na stvaranju društva koje čuva prirodne resurse za buduće generacije", kazao je Martinović.

Bonus video: