Caušević: Borba Sindikata prosvjete je borba svih zaposlenih u Crnoj Gori, prvenstveno onih u javnom sektoru

Predsjednik SO CNP-a Mihailo Caušević kazao je da ta organizacija podržava Sindikat prosvjete u njihovoj borbi za očuvanje stečenih prava, zaštitu prava na kolektivno pregovaranje i zaštitu vladavine prava

3149 pregleda 5 komentar(a)
CNP, Foto: Luka Zeković
CNP, Foto: Luka Zeković

Borba Sindikata prosvjete je borba svih zaposlenih u Crnoj Gori, prvenstveno onih u javnom sektoru, saopšteno je iz Reprezentativne Sindikalne organizacije Crnogorskog narodnog pozorišta (SO CNP).

Predsjednik SO CNP-a Mihailo Caušević kazao je da ta organizacija podržava Sindikat prosvjete u njihovoj borbi za očuvanje stečenih prava, zaštitu prava na kolektivno pregovaranje i zaštitu vladavine prava.

On je rekao da je radnička klasa Crne Gore svjedok sve češćeg kršenja prava garantovanih zakonom i kolektivnim ugovorom, kao i izostanka odgovornosti za one koji ih krše.

“Protest koji organizujete opravdana je reakcija na namjeru onih koji su sa vama potpisali kolektivni ugovor da ga ne poštuju i da zažmure na postignuti dogovor”, naveo je Caušević.

On je upitao da li će, u slučaju da ne promjene odluku, bilo ko u Crnoj Gori odgovarati za odlivanje milionskih iznosa iz budžeta kada zaposleni u prosvjeti svoje nesporno pravo budu ostvarili preko nadležnih sudova.

Caušević je kazao da SO CNP ima brojne obaveze na planu zaštite prava glumačkog ansambla i svih zaposlenih u CNP ali i zaštite samog pozorišta.

Prema njegovim riječima, SO CNP će svojim prisustvom podržati napore Sindikata prosvjete da javnim okupljanjem uputi protestne note prema donosiocima odluka.

“Vaša borba je i naša borba i borba svih zaposlenih u Crnoj Gori, prvenstveno zaposlenih u javnom sektoru”, zaključuje se u saopštenju Cauševića.

Bonus video: