Sindikat radnika trgovine: Degradacija prosvjetnih radnika mora hitno biti prekinuta

Iz Sindikata radnika trgovine su, u pismu povodom najavljenog protesta zaposlenih u prosvjeti pred Skupštinom Crne Gore, naveli da daju punu podršku SPCG u naporima za očuvanje stečenih prava i poštovanje kolektivnog ugovora

3151 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Borba Sindikata prosvjete (SPCG) poruka je o istrajnosti, dostojanstvu i odlučnosti, ocijenili su iz Sindikata radnika trgovine i poručili da degradacija prosvjetnih radnika mora hitno biti prekinuta.

Iz Sindikata radnika trgovine su, u pismu povodom najavljenog protesta zaposlenih u prosvjeti pred Skupštinom Crne Gore, naveli da daju punu podršku SPCG u naporima za očuvanje stečenih prava i poštovanje kolektivnog ugovora.

„Vaša borba je poruka o istrajnosti, dostojanstvu i odlučnosti“, kazali su iz Sindikata radnika trgovine.

Kako su rekli, upornost SPCG u suočavanju s nepravdom i nepoštovanjem dogovora je primjer za sve.

„Neka vaši transparenti budu jasni, a koraci odlučni, jer vi ste oni koji postavljaju temelje znanja, oblikuju buduće generacije i zaslužuju puno poštovanje i podršku“, navodi se u pismu podrške.

Iz Sindikata radnika trgovine upitali su na koga će se ugledati djeca, budući nosioci društva, ako prosvjetni radnici naprave ustupak i „prihvate neprihvatljivo“.

„Zato hrabro naprijed jer degradacija naših kolega u prosvjeti mora se prekinuti pod hitno, i obezbijediti dostojanstveni uslovi rada u svim vaspitno-obrazovnim ustanovama“, piše u pismu podrške.

Iz Sindikata radnika trgovine kazali su da očekuju da će donosioci odluka u što kraćem roku ispuniti obaveze koje su preuzeli i time, kako su naveli, prekinuti dalje urušavanje prava i nipodaštavanje prosvjetnih radnika i, uopšteno, radničke klase u Crnoj Gori.

Bonus video: