Nikšić: Završena rekonstrukcija Široke ulice

Prema riječima Kovačevića, sredstva za rekonstrukciju ulice su iz donacije od dva miliona eura koju je, prije dvije godine, Beograd uplatio Nikšiću

4905 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Predsjednici Opštine i Skupštine Opštine (SO) Nikšić, Marko Kovačević i Nemanja Vuković, sa saradnicima ozvaničili su završetak radova na Širokoj ulici u naselju Dragova Luka. Riječ je o ulici dugoj oko 650 metara, a vrijednost radova je 737 hiljada eura.

Prema riječima Kovačevića, sredstva za rekonstrukciju ulice su iz donacije od dva miliona eura koju je, prije dvije godine, Beograd uplatio Nikšiću.

„Ova ulica je proizvod te saradnje i diplomatske aktivnosti lokalne samouprave koju smo imali u prethodnom periodu i koju smo uspješno realizovali. Nakon ulice u Rudom polju, koja nosi naziv Jasenovačkih žrtava, i donacija koje smo imali za škole u Župi i Grahovu za rekonstrukciju fiskulturne sale, ovo je još jedan u nizu projekata koje završavamo upravo iz te pomoći koju smo dobili“, kazao je Kovačević.

Nikšić
foto: Svetlana Mandić

Istakao je da su ove godine realizovali oko 20 projekata i da na lijep način završavaju 2023. godinu.

„Ovog momenta u nikšićkoj Župi se asfaltira malo više od dva kilometra putnih pravaca. Koristimo pune kapacitete i svi vide da radimo, a ovo je najbolji dokaz toga“, poručio je Kovačević.

Vuković je istakao da rekonstrukcijom Široke ulice pokazuju da se trude da ravnomjerno ulažu u sve mjesne zajednice.

„Zahvalnost gradu Beogradu što su nam pružili podršku. Svaka podrška je dobrodošla. Želimo da budemo partneri i gradimo dobre odnose sa svima u regionu. Ovo je lijep primjer kako se diplomatska aktivnost može isplatiti i građani osjetiti konkretne benefite od toga. Ne može se sve stići, ali ono što možemo da uradimo najbolje svjedoči da i ovaj kraj decembra završavamo sa brojnim infrastrukturnim projektima i sa počecima novih“, kazao je Vuković i dodao da uskoro kreću sa rekonstrukcijom ulice Voja Deretića.

Sekretarka Sekretarijat za investicije i projekte, Jelena Šekarić kazala je da su radove izveli Vodovod i kanalizacija i firma „Akropolis“, dok je nadzor obavila Agencija za projektovanje i planiranje.

„U prvoj fazi su završeni djelovi koji se tiču atmosferske i fekalne kanalizacije i kompletne vodovodne infrstrukture. Vrijednost radova je iznosila 395 hiljada eura. Drugu fazu je izvela firma 'Akropolis' iz Nikšića u vrijednosti od 342 hiljade eura, tako da je ukupna vrijednost 737 hiljada eura. Završena je vertikalna i horizontalna signalizacija, kao i ulična rasvjeta“, kazala je Šekarić.

Nikšić
foto: Svetlana Mandić

„Zadovoljni smo urađenim. Kvalitet je dobar, garancija je tu tako, da nema problema“, poručio je izvođač radova, Ranko Bjeletić, vlasnik firme „Akropolis“.

Kako je istakao, ispravili su određene greške, u jednom dijelu ulice izvršili su struganje asfalta i nanijeli novi sloj, i u dogovoru sa investitorom, a kako su im i vremenski uslovi išli na ruku, odlučili da rade kraće dionice u periodu od 12 do 17 časova i tako posao završe prije Nove godine.

„Slivničke rešetke i šahte su ostale visočije i prilikom čišćenja to bi se u zimskom periodu sve uništilo i slomilo, pa smo, iz tehničkih razloga, išli da taj dio sad odradimo“, kazao je Bjeletić.

Bonus video: