Opština Tivat: 40.000 eura za pomoć ženama u biznisu

Na osnovu utvrđenih kriterijuma, vrednovanja i ocjene biznis planova, Komisija za raspodjelu sredstava je odlučila da sredstva dodjeli za devet podnositeljki zahtjeva

4483 pregleda 1 komentar(a)
Sa konkursa, Foto: Opština Tivat
Sa konkursa, Foto: Opština Tivat

Opština Tivat i ove je godine podržala žene preduzetnice iz Tivta ukupnim iznosom od 40.000€ nepovratnih sredstava.

Novac je podijeljen osnovu javnog konkursa za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2023. godinu, kojeg je sproveo opštinski Sekretarijat za privredu.

Na osnovu utvrđenih kriterijuma, vrednovanja i ocjene biznis planova, Komisija za raspodjelu sredstava je odlučila da sredstva dodjeli za devet podnositeljki zahtjeva.

Tako je privredno društvo „Shine M&D“ doo Tivat za biznis plan osnivanja hemijske čistionice dobilo 7.500 eura, preduzetnica Milica Golubović Selaković za biznis plan proizvodnje šivenih lutki za djecu od prirodnih i održivih materijala 6.000 eura, dok je preduzetnica Dragana Beljić i njena firma „Luštica natural cosmetics“ za biznis plan proizvodnje prirodnih kozmetičkih proizvoda takođe dobila 6.000 eura. Privredno društvo „Olja i Maja“ doo za projekat otvaranjža pet shopa „Snoopy“ dobilo je 5.500 eura, firma „Blue Green Hotel Supply“ doo za proširenje tehničkih kapaciteta vešeraja – 5.000 eura, dok je privredno duštvo „Rakell“ doo za biznis plan otvaranjža proizvodnje „Rakell“ (modni atelje) dobilo 4.000 eura. Kompanija „Joan“ doo – za projekat kursa „Kreativno šivenje od početnice do majstorice“ dobilo je 2.000 eura, preduzeće „SIP“ doo – za biznis plan „Eco drive for Green Tivat“, motocikli na električni pogon kao dio turističke ponude takođe 2.000, koliko i preduzetnica Sanja Matijević za izrada sajta za online prodaju modne kolekcije i promociju uz pomoć digitalnog marketinga.

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović potpisao je danas ugovore sa preduzetnicama koje su dobile sredstva i zahvalio ima na poslovnoj inicijativi koju su pokazale učešćem na konkursu.

„Nastojaćemo da podrška ženskom biznisu bude intenzivna i kontinuirana, sa jasnim ciljem da vaše biznis inicijative imaju povratno dejstvo na ukupan poslovni ambijent.“ – poručio je gradonačelnik.

Sekretar za privredu Vedran Božinović je istakao da im je ove godine stiglo 18 zahtjeva, kako kaže, za devet projekata su odobrena sredstva.

On je čestitao dobitnicama sredstava na kvalitetnim biznis planovima i ponudio podršku kada je u pitanju pristupanje sredstvima podrške koje obezbjeđuje država.

Božinović je najavio jačanje „Biznis info centra“, koji će za cilj imati generisanje novih i perspektivnih preduzetničkih poduhvata i koji će pružati podršku razvoju biznisa u Tivtu.

Bonus video: