Đukanović: Perovića ćemo pamtiti kao bespoštednog borca za obnovu nezavisnosti i za bolju Crnu Goru

"Nemjerljiv je Perovićev doprinos očuvanju crnogorskog identiteta u Srbiji, kao i afirmaciji montenegristike i međunarodnom priznanju i uvažavanju crnogorskog jezika"

6762 pregleda 12 komentar(a)
Đukanović, Foto: Luka Zeković
Đukanović, Foto: Luka Zeković

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti profesora Milenka Perovića.

"Sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg supruga i oca profesora Milenka Perovića, predsjednika crnogorskog PEN centra i UO Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, redovnog člana Dukljanske akademije nauka i umjetnosti. Kao uvaženi univerzitetski profesor Perović je dao veliki doprinos utemeljenju i razvoju filozofske nauke na najznačajnijim visokoobrazovnim ustanovama u regionu. Njegova filozofska djela temelje se na najvećim vrijednostima evropske misli. Iako je svoj životni i profesionalni vijek gradio u rodnoj Vojvodini, cijelim bićem ostao je vezan za svoje crnogorske korijene, zasluženo noseći epitet jednog od najistaknutijih i najangažovanijih intelektualaca Crne Gore", naveo je Đukanović.

Brojna publicistička djela Popovića, i posvećeni angažman u crnogorskim institucijama, kako je istakao Đukanović, od neprocjenjive su vrijednosti za istorijsku, jezičku, identitetsku i kulturnu riznicu Crne Gore.

"Nemjerljiv je Perovićev doprinos očuvanju crnogorskog identiteta u Srbiji, kao i afirmaciji montenegristike i međunarodnom priznanju i uvažavanju crnogorskog jezika. Profesora Perovića pamtiću kao bespoštednog borca za obnovu nezavisnosti i za bolju Crnu Goru, iskrenog patriotu i dugogodišnjeg prijatelja", napisao je Đukanović

Bonus video: