Usvojen budžet Opštine Bijelo Polje za 2024. vrijedan preko 18 miliona eura

"Pokušavamo da uštedimo koliko možemo ali i da sve te uštede preusmjerimo na onu razvojnu komponentu. Povećali smo izdvajanja za kulturu, sport i sve one kritične djelatnosti bez kojih se ne može - poljoprivredu, preduzetništvo, školstvo, prevoz...", rekao je predsjednik Opštine Petar Smolović

2238 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Bijelopolje.co.me
Foto: Bijelopolje.co.me

Skupštine opštine Bijelo Polje usvojula je budžet za 2024. godinu vrijedan 18.251.000 eura.

Za budžet je glasalo 19 odbornika, osam je bilo protiv, dok je jedan odbornik bio uzdržan, objavljeno je na sajtu Opštine Pljevlja.

Predsjednik Opštine Petar Smolović je rekao da je budžet za narednu godinu uvećan 16 odsto u odnosu na plan po rebalansu za ovu godinu u odnosu na postojeći.

"Pokušavamo da uštedimo koliko možemo ali i da sve te uštede preusmjerimo na onu razvojnu komponentu. Povećali smo izdvajanja za kulturu, sport i sve one kritične djelatnosti bez kojih se ne može - poljoprivredu, preduzetništvo, školstvo, prevoz... Mislim da smo se ponašali domaćinski u ovoj godini, voljeli bismo da su ovi budžeti mnogo veći, kakvi su i u primorskim opštinama, ali nažalost, mi imamo male poreske prihode, ne zato što smo neefikasni, nego zbog toga što je poreska osnovica mala i niski su porezi, a podizanje poreza je nepopularno”, naveo je Smolović.

Bonus video: