Incident na Kraljevoj plaži: Zabranjeno, pa dozvoljeno kupanje

Rađenović je sa opštinskom delegacijom prije nekoliko sedmica obišao „sporne“ plaže hotelskog kompleksa Sveti Stefan Miločer, kada im je iz kompanije „Adriatic properties“ jasno rečeno da svako može ući na plažu, okupati se, ali bez unošenja peškira i stvari
250 pregleda 70 komentar(a)
Blažo Rađenović, Kraljeva plaža, Foto: Privatna arhiva
Blažo Rađenović, Kraljeva plaža, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.08.2017. 06:44h

Budvanska policija morala je prekjuče da interveniše na miločerskoj Kraljevoj plaži, nakon što je mještanin Svetog Stefana Blažo Rađenović prijavio da mu ne dozvoljavaju da uđe sa djevojkom i okupa se u moru.

Rađenović, lider budvanske Liberalne partije i direktor „Mediteran reklama“, bio je prije dvadeset dana dio opštinske delegacije, koja je obišla „sporne“ plaže hotelskog kompleksa Sveti Stefan Miločer, kada im je iz kompanije „Adriatic properties“, grčkog biznismena Petrosa Statisa jasno predočeno da svako može ući na plažu, okupati se, ali bez unošenja peškira i stvari. Boravak na Kraljevoj plaži iziskuje zakup kompleta plažnog mobilijara koji iznosi 120 eura.

„Sa djevojkom i njenom drugaricom sam se spustio na miločersku Kraljevu plažu u želji da se okupamo. Postupio sam po pravilima 'Adriatic propertiesa' i nisam nosio sa sobom peškire, već smo isključivo pošli sa namjerom da se okupamo, osušimo i odemo sa plaže. Prišao je radnik obezbjeđenja i pitao da li smo gosti plaže? Rekao sam da nismo, da sam mještanin i predstavio mu se, na šta je on tražio da se legitimišem. Rekao sam da nemam ličnu kartu kod sebe, ali i da je imam ne bih je njemu sigurno dao, s obzirom na to da nema pravo po zakonu da me legitimiše. Na to mi je odgovorio da bez obzira ko sam i šta sam moramo da napustimo plažu jer jedino pravo da se kupaju imaju gosti hotela, te je potom jako drsko pokazao rukom izlaz sa plaže“, ispričao je Rađenović.

Dodao je da je odmah pozvao policiju i rekao šta mu se dogodilo.

„Djevojci i njenoj drugarici rekao sam da odu kući da im ne bi dan ljetovanja propao. Pripadnik obezbjeđenja je pojurio za njima i zaustavio ih, te im nije dao da se slobodno vrate kući, dok ne dođe policija, što je još jedno u nizu krivičnih djela. Policija je došla i saslušala, nakon čega su mi saopštili da nisu nadležni. Uputili su me na turističku inspekciju i JP "Morsko dobro", naveo je Rađenović.

Ubrzo je na lice mjesta došao i šef obezbjeđenja, koji je smirio strasti.

„Izvinio mi se na neprijatnosti koje sam doživio i rekao da su plaže slobodne i da mogu slobodno da se kupam samo bez unošenja peškira i suncobrana. Striktno mi je obećao da se ovo više neće ponoviti kako ne bih podnosio krivične prijave. Rekao sam da ću sačekati nekoliko dana i ukoliko radnik obezbjeđenja bude i dalje tu na istom radnom mjestu, biću prinuđen da podnesem krivičnu prijavu. Kada sam napustio plažu u prolazu sam rekao radniku obezbjeđenja da mu se to više nije desilo da mi zaustavi djevojku i zabrani joj prolaz javnom stazom, nakon čega je fizički krenuo da se obračuna sa mnom, uz verbalno vrijeđanje“, kazao je Rađenović.

Bonus video: