Šćekić imenovan za direktora Istorijskog instituta

Upravni odbor Univerziteta odobrio oslobađanje od plaćanja naknade za studiranje studenata sa invaliditetom na zahtjev Udruženja multipleksleroze

3258 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ucg.ac.me
Foto: Ucg.ac.me

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore jednoglasno izabrao Radenka Šćekića za direktora Istorijskog instituta do 2026. godine.

Kako je saopšteno iz Univerziteta Crne Gore, predsjednica Upravnog odbora, Rajka Glušica, je obrazlažući prijedlog Vijeća Istorijskog instituta naglasila da Upravni odbor donosi odluke u skladu sa propisanim procedurama, te da se većinska volja Vijeća ove organizacione jedinice treba poštovati.

Takođe je, dodaje se, istakla da Upravni odbor utvrdio da je u formalno-pravnom smislu postupak pravilno sproveden, što nije sporio ni protivkandidat, ali da će reagovati ukoliko se pokaže da su optužbe koje se stavljaju na teret ovom kandidatu istinite i budu potvrđene od strane organa nadležnih za postupanje po ovim pitanjima.

"Tokom rasprave o izboru direktora Istorijskog instituta i nepostupanja po inicijativi NVO Centra za građansko obrazovanje da se obustavi ovaj izbor zbog podnešene prijave za moguće kršenje Etičkog kodeksa, članovi Upravnog odbora su istakli i načelo prezumpcije nevinosti kao osnovnog pravnog i građanskog principa".

Upravni odbor Univerziteta na današnjoj sjednici je, takođe, odobrio oslobađanje od plaćanja naknade za studiranje studenata sa invaliditetom na zahtjev Udruženja multipleksleroze.

Imenovana su i dva člana Odbora direktora "Naučno-tehnološkog parka Crne Gore" u drugom mandatnom periodu - Sanja Peković i Miloš Daković.

Bonus video: