Opština Tivat donirala opremu azilu za pse u Kotoru

Opština Tivat godišnje izdvaja sredstva iz budžeta u iznosu od 50.000 eura za redovno poslovanje kotorskog Azila koji je nadležan za zbrinjavanja pasa lutalica u Kotoru i Tivtu

1172 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U susret Novoj godini i hladnim zimskim danima, Opština Tivat donirala je Azilu za napuštene životinje u Kotoru opremu za pse u vidu hrane, činija od nerđajućeg čelika, mašinice za šišanje, makazica za šišanje i skraćivanje noktiju, kupki za pse, ogrlica i povodaca za šetnju, socijalizaciju i organizovanje dana udomljavanja pasa.

Donaciju ukupne vrijednosti 717 eura juče su uručile menadžerka Opštine Tivat Patricia Pobrić i službenica resornog Sekretarijata za saobraćaj i stambeno-komunalne djelatnosti Biljana Bauk Samardžić.

Opština Tivat godišnje izdvaja sredstva iz budžeta u iznosu od 50.000 eura za redovno poslovanje kotorskog Azila koji je nadležan za zbrinjavanja pasa lutalica u Kotoru i Tivtu.

U godini na izmaku kreiran je nacrt Strategije za kontrolu populacije pasa koji je trenutno u skupštinskoj proceduri, a nabavljeno je i 15 kontejnera za odlaganje psećeg otpada.

Bonus video: