Vijesti - dominacija na svim platformama

Portal Vijesti je opet bio daleko najčitaniji portal u Crnoj Gori, istraživanja pokazuju i da su dnevne novine Vijesti na vrhu kada je u pitanju povjerenje građana. Televizija Vijesti je i u 2023. najgledanija televizija, čime ova tv kuća ulazi u šestu godinu apsulutne dominacije

17120 pregleda 113 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

Mediji koji posluju pod brendom Vijesti su i u 2023. godini bili apsolutni lideri u povjerenju, čitanosti i gledanosti!

Portal Vijesti je opet bio daleko najčitaniji portal u Crnoj Gori, u 2023. je Vijesti samo preko pretraživača posjetilo skoro 14 miliona korisnika, koji su otvorili 320 miliona strana.

Aplikaciju Vijesti svakog mjeseca koristi 100 hiljada korisnika, koji su premašili milijardu otvorenih strana u ovoj godini.

Istraživanja pokazuju i da su dnevne novine Vijesti na vrhu kada je u pitanju povjerenje građana.

"Novinari i urednici Vijesti nastaviće da daju sve od sebe da svojim predanim i profesionalnim radom zadrže to povjerenje, kako bi novine i portal Vijesti ostali ključno mjesto za dijalog, istraživačko novinarstvo i kontrolu moćnih u društvu", kazao je glavni i odgovorni urednik ND Vijesti, Mihailo Jovović.

Televizija Vijesti je i u 2023. godini najgledanija televizija, čime ova tv kuća ulazi u šestu godinu apsulutne dominacije. Prema jedinim zvaničnim podacima o gledanosti u zemlji i istraživanjima koje sprovode IPSOS i Telekom Crne Gore, dnevnik tv Vijesti je imao “šer” preko 40 posto, što je skoro duplo više od prvog sledećeg dnevnika po gledanosti.

Na top listi 20 najgledanijih tv emisija u zemlji koje se redovno emituju - više od pola je emitovano na tv Vijesti. Kada su u pitanju talk show emisije - daleko najgledanija je autorska emisija Petra Komnenića - Načisto koja se emituje svakog četvrtka u 20 sati. Značajnu gledanost i povjerenje bilježe i autorske emisije Reflektor i Direktno, zatim Jutarnji program ,,Boje jutra" a važan segment programa su i sportske emisije koje idu dva puta dnevno te Meteo i Meteo put, preko kojih možete dobiti najpouzdaniju vremensku prognozu za našu zemlju i omiljene destinacije u regionu.

Takođe, i tokom, događaja važnih za javnost - naša televizija je najgledanija pa je tako izborna noć 11.juna kada su pristizali rezultati parklamentarnih izbora - bila najgedanija u Crnoj Gori.

No, i kad je u pitanju serijski program - turska serija, koja se svakoga radnog dana emituje od 19.10 je najgledanija u kategoriji serijskog programa. Trenutno se u ovom terminu prikazuje serija Jedina ljubav koja je posebno zanimljiva auditorijumu zbog tematike sukoba tradicije i modernog.

“Televiziju Vijesti prati najveća gledanost ali i najveće povjerenje jer naši gledaoci nas doživljavaju kao istinski javni servis kojem se uvijek mogu obratiti u potrazi za odgovorima na pitanja na koja im institucije sistema nijesu uzvratila adekvatnim informacijama. Naše novinarke i novinari bespoštedno tragaju za istinom, što je i posao svakog profesionalca u ovome poslu. Ono što naše građanstvo pronalazi u našim emisijama su odgovori i informacije koje su im potrebne, a ne one koje moćni u društvu žele da šire, zarad svog boljeg kotiranja u javnosti. Mi nismo megafon moćnih vec glas čovjeka koji želi istinu - i zato smo najgledanija televizija, a naš portal najčitaniji”, kazala je direktorica Daily Press i TV Vijesti Marijana Kadić Bojanić.

Marijana Kadić Bojanić
Marijana Kadić Bojanićfoto: Privatna arhiva

Ona je pozvala nadležne da prekinu agoniju na medijskom tržištu tako što će, konačno, privesti kraju izradu medijskog zakonodavstva, što nije jednostavno zbog upliva raznih interesnih struja.

“Oni koji su na vlasti svoja postignuca treba da traže u konkretnim rezultatima na polju EU integracija, ekonomije i slično a ne u broju ‘pokorenih’ medija. Mediji moraju biti ogledalo stvarnosti a ne igračka u rukama političkih takmaca. I u Novoj 2024. trudićemo se da budemo najbolji za vas koji nas svakoga dana pratite, da njegujemo ‘staru školu’ kvalitetnog novinarstva ali i da vam nudimo nove sadržaje j nove digitalne projekte”, zaključila je Kadić Bojanić.

Glavni i odgovorni urednik TV Vijesti Radomir Kračković kazao je da je zahvaljujući predanom radu cijelog kolektiva Televizija Vijesti zadržala primat i da će se potruditi da to tako i ostane.

"Nastavićemo da tragamo za svim važnim informacijama i pokušaćemo da i dalje budemo aktuelni i objektivni kako bi bili pouzdan oslonac našim gledaocima i pomogli im da pravilno donose odluke", zaključio je Kračković.

Bonus video: