Uručili stipendije za najbolje studente iz Berana

Najuspješniji studenti, njih 40, potpisali su ugovore o stipendiranju za akademsku 2023/2024. godinu

1011 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Berane
Foto: Opština Berane

Opština Berane danas uručila stipendije najboljim studentima iz te opštine. Najuspješniji studenti, njih 40, potpisali su ugovore o stipendiranju za akademsku 2023/2024. godinu.

Predsjednik Opštine Vuko Todorović je istakao da je današnja svečanost podsjetnik da lokalna samouprava "kontinuirano nagrađuje najbolje i najuspješnije".

„Želim vam da ostanete vjerni svom izboru, da mu se posvetite, jer će to obilježiti vaš život. Iskoristite sve prilike koje vam se nude, pomjerajte granice i gradite svoj jedinstveni putu skladu sa svojim talentima. Znanje je nešto što niko ne može kopirati niti vam oduzeti. Kako kažu radite posao koji volite, i nećete morati raditi nijedan jedini dan u životu“, kazao je Todorović, kako je saopštila Opština.

Ta lokalna uprava je ove godine dodijelila 40 stipendija za talentovane studente sa prosjekom devet i većim, prema Odluci o dodjeli stipendija studentima za akademsku 2023/24.

Ove godine, od 40 studenata koji su ispunili kriterijume propisane konkursom, stipendiju je dobilo 25 studenta osnovnih akademskih studija i 15 studenta postiplomskih studija.

Svečanosti povodom potpisivanja ugovora o stipendiranju prisustvovali su i: predsjednik Skupštine opštine Berane Milun Rmuš, potpredsjednik Opštine Mladen Premović, sekretar Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti Miloš Raković, članovi Žirija za dodjelu stipendija, pomoćnica sekretara za opštu upravu Olja Deletić i savjetnica u istom Sekretarijatu Jelena Radević.

Sekretarijatu za opštu upravu i društvene djelatnosti su, po konkursu, dostavljene ukupno 77 prijave.

Bonus video: