Čepić podnio ostavku na mjesto predsjednika Izvršnog odbora TO Tivat

Zbog interpretiranja pjesama kontroverznog srpskog muzičara Baje Malog Knindže na katolički Božić u sklopu Novogodišnjeg programa koga na rivi Pine priređuju Turistička organizacija i Opština Tivat, u tom gradu došlo je do političkih problema jer je jedina odbornica Bokeškog Foruma kao članica vladajućeg saveza, saopštila da će bojkotovati rad Skupštine Opštine dok se ne utvrdi personalna odgovornost za ono što se desilo na Pinima

17605 pregleda 89 reakcija 27 komentar(a)
Tivat, Foto: Shutterstock
Tivat, Foto: Shutterstock

Predsjednik Izvršnog odbora Turističke organizacije (TO) Tivat, Nikola Čepić, podnio je danas ostavku na to mjesto.

“Želim obavjestiti javnost o tome da podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Izvršnog odbora Turističke organizacije Tivat. Ovim činom preuzimam odgovornost za propust u organizaciji novogodišnjeg programa, koji se 25. decembra desio na Pinama. Akt nepromišljenosti i nepažnje koji je nesumnjiv, dobio je političku dimenziju i narastao je do te mjere da ugrožava pitanje funkcionisanja grada. To ne želim da dozvolim i zato je moja ostavka čin odgovornosti prema gradu i građanima, jer javni interes stavljam ispred svog ličnog za razliku od mnogih, a posebnu odgovornost osjećam prema grupi birača Narod pobjeđuje i svim odgovornim političkim partnerima. Koristim ovu priliku da zahvalim na saradnji direktorici Turističke organizacije Tivat i svima koji su doprinijeli da ovo bude vrlo uspješna turistička sezona i uspješna poslovna godina za TO Tivat”, ističe se u obrazloženju ostavke Nikole Čepića.

Zbog interpretiranja pjesama kontroverznog srpskog muzičara Baje Malog Knindže na katolički Božić u sklopu Novogodišnjeg programa koga na rivi Pine priređuju Turistička organizacija i Opština Tivat, u tom gradu došlo je do političkih problema jer je jedina odbornica Bokeškog Foruma kao članica vladajućeg saveza, saopštila da će bojkotovati rad Skupštine Opštine dok se ne utvrdi personalna odgovornost za ono što se desilo na Pinima.

Zbog toga je lokalna vlast u Tivtu privremeno ostala bez odbornika koji joj je davao natpolovičnu većinu u lokalnom parlamentu. Stoga u srijedu nije mogla biti održana sjednica na kojoj se pored ostaloga, trebao razmatrati i budžet Opštine za 2024. jer je opozicija iskoristila probleme u vladajućem savezu, napustila skupštinsku salu i parlament ostavila bez kvoruma za rad.

Bonus video: