Odović: Donijeće se rješenje o zabrani gradnje četvorospratnice u Beogradskoj ulici u Podgorici

"Nađeno je da u konkretnom slučaju imamo tri povrede koje dovode do zabrane gradnje. To je danas konstatovano, a zapisnik uručen. Poslije isteka roka od tri dana imaćemo i rješenje o zabrani gradnje"

36554 pregleda 73 reakcija 23 komentar(a)
Odović se obraća okupljenim stanarima, Foto: Balša Rudović
Odović se obraća okupljenim stanarima, Foto: Balša Rudović

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine donijeće rješenje o zabrani gradnje četvrospratnice u Beogradskoj ulici u Podgorici, oko objekata na broju 51.

To je "Vijestima" kazao resorni ministar Janko Odović koji se okupljenim stanarima Beogradske ulice obratio večeras.

"Nađeno je da u konkretnom slučaju imamo tri povrede koje dovode do zabrane gradnje. To je danas konstatovano, a zapisnik uručen. Poslije isteka roka od tri dana imaćemo i rješenje o zabrani gradnje", kazao je Odović.

Istakao je da prijava građenja koja je predata ima nedostataka, odnosno da glavni projekat nije revidovan u skladu sa urbanističko tehničkim uslovima u pogledu spratnosti objekta, kao i da on nije izgrađen u skladu sa idejnim rješenjem na koje je data saglasnost.

Odović je dodao da projekat takođe nije izgrađen u skladu sa urbanističko tehničkim uslovima u pogledu uslova za nesmetano kretanje lice smanjene pokretljivosti.

On je pohvalio dvoje inspektora koji su radili na izradi zapisnika, naglasivši da su dali "presudan doprinos" da zapisnik izgleda ovako, pošto je, kako kaže, prvobitni zapisnik izgledao kao da je sve u redu.

Rekao je da će poslije isteka roka za prigovore, u trajanju od tri dana, biti izrađeno samo rješenje o zabrani građenja.

"Ovakva prijava gradnje i ovakvo ponašanje investitora, nadam se da u Crnoj Gori nigdje više neće biti dozvoljeno i neće moći da se dešava", zaključio je Odović.

Predstavnik stanara Srđan Laković zahvalio se ministru Odoviću na brzoj reakciji i istakao da postoji još jedan veći nedostatak osim spratnosti, a to je da objekat nije urađen u skladu sa urbanističko tehničkim uslovima u pogledu i parcelacije i osnovnih urbanističkih parametara.

Firma "CK Group Investment" je na parceli planirala izgradnju stambene zgrade od preko 4.300 kvadrata, a saglasnost Glavnog državnog arhitekte dobila je sredinom juna 2022. godine.

Ranije ove godine, u februaru i aprilu, došlo je do obrušavanja zemljišta u obližnjim dvorištima.

Bonus video: