Novogodišnji paketići za 200 mališana

"Potrebno je da kao društvo, zajednički, pružimo adekvatan sistemski odgovor, kako bismo zaštitili našu zajednicu i obezbijedili normalno funkcionisanje građana u Crnoj Gori", rekla je Marina Došen iz Fondacije Volonteri Crne Gore

3475 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Volonteri Crne Gore
Foto: Volonteri Crne Gore

Fondacija Volonteri Crne Gore je uz pomoć građana i partnera podijelila 200 novogodišnjih paketića mališanima koji žive u siromaštvu, vrijednosti oko 2.000 eura.

„Svake godine trudimo se da u susret novogodišnjim i božićnim praznicima realizujemo ovakve akcije, kako bi uz pomoć građana i društveno odgovornih kompanija, uspijeli donijeti makar trunku radosti mališanima kojima roditelji ili staratelji nisu u mogućnosti priuštiti isto. Razumijemo koliko je teško kada djetetu ne možete priuštiti par slatkiša za Novu godinu, pa smo vođeni empatijom i solidarnošću, tu da im pošaljemo poruku da nisu sami. Država mora da pokrene najefikasnije mehanizme da zaštiti sve građane, sa akcentom na djecu i mlade, od siromaštva i posljedica koje ono donosi. Partneri su, pored ovih 200 paketića, podijelili dodatne količine paketića, pa možemo reći da smo zajedničkim snagama uspijeli obezbijediti oko 400 paketića za najmlađe“, kazala je Marina Došen iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

U uspješnoj realizaciji pomogli su im MZ Kočani, navijačka grupa ’Vojvode’ iz Nikšića, ’Medo ljubavi MNE’, partnerske organizacije iz Podgorice, biznis partneri, kao i sbrojni građani.

„Djecu i mlade najviše pogađa siromaštvo. Ono im ne dozvoljava da odrastaju u humanim uslovima, koji bi zadovoljili sve njihove potrebe, a primarno egzistenciju. Pristup obrazovanju, zdravstvu, ali i svim segmetima im je značajno otežan ili nije omogućen. Potrebno je da kao društvo, zajednički, pružimo adekvatan sistemski odgovor, kako bismo zaštitili našu zajednicu i obezbijedili normalno funkcionisanje građana u Crnoj Gori“, poručila je Došen.

Volonteri su posjetili i Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u Nikšiću, kao i Dnevni centar za djecu i porodicu ’Defendologija’, kako bi mališanima koji koriste njihove usluge uručili novogodišnje paketiće.

Akcija prikupljanja i dodjeljivanja završava se danas, pa će, u skladu sa ukupnom količinom prikupljenih novčanih sredstava od donatora, novogodišnje paketiće dobiti i mališani sa sjevera Crne Gore.

Bonus video: