Mandić: Cetinje uz Lovćen simbol i uzor slobode za sve narode Balkana

"Sa pozicije predsjednika Skupštine Crne Gore daću svoj maksimum kako bismo ostvarili što bolju saradnju između našeg parlamenta i svih lokalnih samouprava i nemam sumnje da ćemo zajedno raditi na izgradnji stabilnog i prosperitetnijeg društva"

10341 pregleda 30 reakcija 31 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić povodom Dana osnivanja Prijestonice - 4. januara, uputio je čestitku gradonačelniku Prijestonice Cetinje Nikoli Đuraškoviću i predsjednici Skupštine Opštine Mileni Vujović.

"U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično, želim da vama i svim građanima Cetinja iskreno čestitam Dan osnivanja Prijestonice. Dan osnivanja Prijestonice, 4. januar 1482. ima posebnu simboliku kada je u pitanju istorija Crne Gore i Cetinje je uz Lovćen pod kojim se nalazi, stajalo kao simbol i uzor slobode za sve narode Balkana koji su tada bili pod okupacijom dvije velike imperije. Sa pozicije predsjednika Skupštine Crne Gore daću svoj maksimum kako bismo ostvarili što bolju saradnju između našeg parlamenta i svih lokalnih samouprava i nemam sumnje da ćemo zajedno raditi na izgradnji stabilnog i prosperitetnijeg društva", napisao je Mandić.

Bonus video: