Već pet godina bez apoteke u Virpazaru, na mjestu nekadašnje grade apartmane

"Pacijenti treba da idu u Bar ili Podgoricu. Mnogi nemaju sopstveni prevoz ili zbog bolesti ne mogu sami da odu po ljekove. Molimo vas da nam pomognete da otvorimo apoteku koja će raditi sa ljekovima na recept i bez recepta"

9345 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Mještani Virpazara nezadovoljni su jer se mjesto na kojem je prije pet godina bila apoteka sada renovira za izgradnju apartmana. Taj prostor dijeli ulaz sa ambulantom u Virpazaru.

Izvor "Vijesti" iz virpazarske ambulante kazao je da ih o izgradnji apartmana u njihovom ulazu niko nije obavijestio formalno te da su za to saznali od bivših vlasnika tog prostora koji ga je prodao novom, koji je, kako tvrde, krenuo u renoviranje prostora u cilju izgradnje apartmana.

"Za sve svoje godine u struci nisam u životu vidio da zdravstvena ustanova dijeli ulaz za apartmanima", kazao je.

Crmničani su negativno iznenađeni ovom odlukom i postupanjem jer nemaju apoteku već pet godina a tim povodom su se više puta obraćali Ministarstvu zdravlja.

Virpazar apoteka
foto: Privatna arhiva

U pismu koji su Crmničani još jednom uputili tom ministarstvu, a "Vijesti" imale uvid, mole da im se pomogne oko otvaranja apoteke.

"U crmničkom kraju živi oko 1.200 ljudi. Ljudi različite starosti, ali više stariji pacijenti sa raznim hroničnim bolestima. Ljeti se povećava broj stanovnika zbog povratka pacijenata iz Podgorici i Bara svojim kućama. Virpazar je i turistički centar, koji svakodnevno tokom sezone posjećuje veliki broj turista iz različitih zemalja. Svim ovim ljudima su potrebni ljekovi, sredstva za prvu pomoć, sredstva za liču higijenu. Ranije je u Virpazaru bila apoteka i svi su bili zadovoljni", navodi se u pismu.

Virpazar apoteka
foto: Privatna arhiva

Dalje se navodi da je apoteka zatvorena prije pet godina i da svi imaju problem sa kupovinom ljekova.

"Pacijenti treba da idu u Bar ili Podgoricu. Mnogi nemaju sopstveni prevoz ili zbog bolesti ne mogu sami da odu po ljekove. Molimo vas da nam pomognete da otvorimo apoteku koja će raditi sa ljekovima na recept i bez recepta", piše u pismenoj molbi Crmničana.

Virpazar apoteka
foto: Privatna arhiva

To pismo ima četiri strane ličnih potpisa Crmničana koji su podržali apel.

Ovo nije prvi put da se stanovnici Crmnice i Virpazara obraćaju Ministarstvu zdravlja, već, kako su kazali "Vijestima", to čine pet godina, od kako je apoteka zatvorena. Uprkos tome, nisu dobili nikakav odgovor.

Bonus video: