Mandić: Suživot i tolerancija nemaju cijenu, molimo se za mir u svijetu

"Upravo je Božić pravi podsjetnik na takve istinske vrijednosti", kazao je predsjednik Skupštine

5071 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Suživot i tolerancija nemaju cijenu i upravo je Božić pravi podsjetnik na takve istinske vrijednosti, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

On je čestitao Badnji dan i Božić patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom Dimitriju, episkopu mileševskom Atanasiju i svim pravoslavnim vjernicima, uz želju da "rođenje Bogomladenca Hristosa dočekaju u miru, zdravlju i blagostanju".

„Ne postoji dan u turobnoj istoriji naše civilizacije, koja se prostire po cijelom zemaljskom šaru, značajniji od dolaska Spasitelja koji je na prave temelje postavio srca, duše i živote ljudi. Božić nas uči zajedništvu, slozi, strpljenju i podsjeća nas koliko je bitna porodica, kao ključni stub stabilnosti našeg društva. Ovih dana, dok ratni vihori gore na istočnim granicama Evrope i Bliskom istoku, svi zajedno treba da radimo i da se molimo da razum preovlada, a da mir zavlada svugdje u svijetu. Suživot i tolerancija nemaju cijenu i upravo je Božić pravi podsjetnik na takve istinske vrijednosti“, rekao je Mandić.

Bonus video: