Čestitke povodom Dana opštine Mojkovac

Mojkovac u nedjelju, 7. januara obilježava Dan opštine

8496 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 07.01.2024. 14:39h

Mojkovac u nedjelju, 7. januara obilježava Dan opštine.

Tim povodom su čestitke uputili državni zvaničnici i predstavnici političkih partija.

Injac: Poštovanje za odlučnost gradske uprave

Gradonačelnice Podgorice Olivera Injac uputila je čestitku predsjedniku Opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Marku Janketiću i svim građankama i građanima Mojkovca.

"Neka Dan opštine, kao simbolični dokaz odlučnosti i požrtvovanosti, bude prilika da se prisjetimo ne samo herojskih djela prošlosti, već i da proslavimo dostignuća koja je ovaj grad ostvario i koja će tek ostvariti, u godinama koje su pred nama. Izražavam poštovanje za odlučnost gradske uprave Mojkovca, da posvećeno radi na izgradnji prosperitetne budućnosti grada u podnožju Bjelasice i Sinjajevine. Uz želju za daljim uspjesima, neka obilježavanje Dana Opštine Mojkovac bude odraz snage i jedinstva", navodi Injac.

Pejović: Nastaviti ulaganje u razvoj Mojkovca

Potpredsjednik Skupštine Boris Pejović poručio je da valorizacija mojkovačkih resursa mora biti prioritet državne i lokalne vlasti, te da će parlament biti pouzdan partner u tom poduhvatu.

"U svoje lično ime i u ime Skupštine Crne Gore, predsjedniku Opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Marku Janketiću, kao i svim građankama i građanima Mojkovca, upućujem iskrene čestitke povodom obilježavanja Dana opštine - 7. januara. Slaveći ovaj dan prisjećamo se 108. godišnjice bitke zbog koje je Mojkovac postao jedan od najsvjetlijih primjera hrabrosti i požrtvovanja crnogorskog oružja. Junaci sa Bojne njive su se za slobodu i dobrobit Crne Gore borili oružjem. Našoj generaciji zapalo je da se za isto borimo poštovanjem vladavine prava, ekonomskim reformama i inovacijama. Stoga, nužno je nastaviti ulaganje u razvoj Mojkovca - samo na taj način možemo pružiti dalji podsticaj za razvoj poljoprivrede, turizma i preduzetništva u vašoj opštini", naveo je Pejović.

Martinović: Trudićemo se da stvorimo pretpostavke za intenzivan turistički i ekonomski razvoj

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović, čestitao je 7. januar - Dan opštine Mojkovac predsjedniku Opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Marku Janketiću, odbornicama i odbornicima, građankama i građanima.

"Imajući u vidu brojne prirodne i privredne potencijale Mojkovca, trudićemo se da stvorimo pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta i intenzivan turistički i ekonomski razvoj. Vjerujem da ćemo s naporima lokalnih vlasti i Vlade stvarati uslove za povratak razvojnim procesima i inicijativama usmjerenim ka efikasnijoj valorizaciji potencijala Mojkovca i podizanju kvaliteta života stanovnika ovog kraja. Uz najljepše želje vama, svim građankama i građanima Mojkovca, još jednom čestitam 7. januar", naveo je Martinović.

Borovinić Bojović: Današnji dan je ponos Mojkovčana i cijele države

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović kazala je da je današnji dan "ponos Mojkovčana, ali i cijele države".

"Predsjedniku Skupštine Opštine Mojkovac Marku Janketiću , predsjedniku Opštine Mojkovac Vesku Deliću, ostalim članovima rukovodstva, odbornicima i svim građanima Mojkovca najsrdačnije čestitam 7. januar, Dan opštine. Današnji dan je ponos Mojkovčana, ali i cijele države, jer slavi hrabrost i herojski otpor koji su žitelji ovog grada pokazali tokom slavne Mojkovačke bitke, bitke koja je obilježila istoriju naše države. Mojkovac je prepoznat po bogatoj tradiciji, brojnim kulturnoistorijskim spomenicima, ali i prirodnim ljepotama koje krase grad u dolini Tare.

"U uvjerenju da će domaćinsko upravljanje svim resursima kojima Mojkovac raspolaže doprinijeti boljem životnom standardu Mojkovčanki i Mojkovčana još jednom vam čestitam Dan opštine, a ujedno i novogodišnje i božićne praznike, i želim puno uspjeha u daljem radu", navela je u čestitki.

Popović: Odajemo počast hrabrosti naših predaka

Potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović uputila je čestitku povodom Dana opštine Mojkovac predsjedniku Opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Marku Janketiću, kao i građanima Mojkovca.

"Danas, uoči Božića, najradosnijeg hrišćanskog praznika, odajemo počast hrabrosti naših predaka koji su Božić 1916. godine dočekali u rovovima, boreći se za slobodu Crne Gore. Ponosno se prisjećamo Mojkovačke bitke, gdje su crnogorski junaci odoljeli brojnijem neprijatelju, postavši ključni činilac u pobjedi sila Antante u Prvom svjetskom ratu. U poštovanju prema onima koji su žrtvovali živote za domovinu, ispisujući istorijske i vojne udžbenike, u obavezi smo da čuvamo Crnu Goru kao svetu baštinu. Infrastrukturni projekti, poput autoputa, obećavaju prosperitet sjevernom dijelu zemlje, uključujući i Mojkovac. Kroz bolju povezanost, valorizaciju turističkih potencijala i podršku mladima, Mojkovac će uistinu, kao i 1916. godine, biti kapija i ponos Evrope", saopštila je Popović.

Dodala je da Dan opštine Mojkovac treba da bude prilika da se oda počast prošlim generacijama, ali i da se s ljubavlju i predanošću radi na daljem razvoju Crne Gore.

Bogdanović: Slavimo hrabrost predaka

Šef poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović kazao je da "danas ne slavimo samo najsrećniji hrišćanski praznik, već i hrabrost naših predaka koji su na današnji dan ostavljali svoje živote na bojnom polju".

On je čestitku povodom Dana opštine Mojkovac uputio predsjedniku Opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Marku Janketiću, kao i svim građankama i građanima Mojkovca.

"Danas ne slavimo samo najsrećniji hrišćanski praznik, već i hrabrost naših predaka koji su na današnji dan ostavljali svoje živote na bojnom polju. Jurišajući u slobodu, u dubokom i krvavom snijegu, crnogorski borci su gledali smrt, ali i slavu i čast u oči. Malobrojni, sa izuzetno malim šansama i višestruko lošijim naoružanjem, izvojevali su jednu od najslavnijih pobjeda u istoriji Crne Gore i zlatnim slovima ispisali njeno ime, ali i utrli put pobjedi sila Antante u Prvom svjetskom ratu", naveo je Bogdanović.

Rekao je da je "beskompromisna borba za slobodu Mojkovca i Crne Gore iz 1916", svakodnevna motivacija da "gradimo Crnu Goru dostojnu svakog njenog građanina, ali i dostojnu žrtve koje su podnijeli oni koji nisu ljubili lance".

"Povećanjem minimalnih penzija na 450 eura, brojnim infrastrukturnim projektima, povećanim izdvajanjem iz budžeta za kapitalne projekte na sjeveru Crne Gore, ali i dodatnim razvojem industrije, kao i boljom valorizacijom turistickog potencijala, Mojkovac neće biti opština iz koje se odlazi, već ona u koju se vraća i ostaje. Pred nama je težak put, ali vođeni motivom naših predaka, nećemo skrenutisa njega, već ostati u potpunosti posvećeni razvoju ove sjeverne opštine i dostojni naslednici heroja sa Mojkovca. U to ime, svim građankama i građanima Mojkovca još jednom želim srećan Dan opštine Mojkovac", zaključio je Bogdanović.

Bonus video: