Proširenje podgoričkog azila sad povjerili "Eurozoxu"

Ponuda kompanije „Ađi invest”, koja je prvobitno bila odabrana za taj posao, sada je odbijena kao neispravna
396 pregleda 0 komentar(a)
Azil Vrela Ribnička, Foto: Zoran Đurić
Azil Vrela Ribnička, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.08.2017. 19:18h

Novom odlukom nadležnih iz gradskog preduzeća „Čistoća“ za prvu fazu proširenja Skloništa za napuštene i izgubljene kućne ljubimce na Vrelima ribničkim sada je izabrana kompanija „Eurozox” iz Danilovgrada. Ponuda kompanije „Ađi invest”, koja je prvobitno bila odabrana za taj posao, sada je odbijena kao neispravna.

„Ađi invest” iz Nikšića je bio odabran za taj posao sa ponudom od 170.154 eura, ali je državna komisija naložila ponovni postupak, nakon što se žalila firma „Erlang”.

Komisija je sada prihvatila ponudu „Eurozox”, koja je 180.406,17 eura, a ispravna je bila i ponuda firme „Refena“, koji su za izgradnju tražili 192.078,62 eura, dok je „Erlangova” odbijena opet.

„Komisija je, upoređujući dostavljene dokaze ponuđača sa traženim dokazima iz tenderske dokumentacije naručioca, utvrdila da su ispravne ponude 'Eurozox' d.o.o Danilovgrad i 'Refena' d.o.o Podgorica. Ponuda 'Eurozox' je ocijenjena kao prvorangirana, a 'Refene' drugorangirana”, navodi se u obrazloženju nove odluke.

Ponovni pregled, ocjenu ispravnosti i vrednovanje ponuda, izvršila je Komisija za otvaranje i vrednovanje ponuda na zatvorenoj sjednici desetog avgusta.

U rješenju Državne komisije, koje potpisuje predsjednik Zoran Živković, „Čistoća” se obavezuje da kompaniji „Erlang” nadoknadi sredstva na ime uplaćene naknade za vođenje postupka u iznosu od 2.030 eura i na ime troškova za sastavljanje žalbe u iznosu od 700 eura.

Tender za prvu fazu, koju čini izgradnja 124 boksa za pse po sistemu „ključ u ruke”, procijenjen je na 203.000 eura.

Kompanija „Erlang” 17. jula se žalila na prvobitnu odluku, navodeći između ostalog, da je ponuda firme „Ađi invest” neispravna, jer im glavni inženjer nema tri već jednu godinu radnog iskustva u struci.

U žalbi su naveli i da je “Ađi invest” ponudio pijesak neadekvatne granulacije.

Sklonište na Vrelima ribničkim trenutno raspolaže sa 40 bokseva, 30 otvorenog i 10 zatvorenog tipa, za smještaj napuštenih pasa.

Bonus video: