MPNI podnio krivične prijave protiv još dvije osobe, sumnja se da su falsifikovali diplome

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija pozvalo je nadležne organe da postupe u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima

16035 pregleda 32 reakcija 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) podnijelo je krivične prijave protiv još dvije osobe zbog sumnje da su falsifikovali diplome.

"Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija podnijelo je dvije krivične prijave Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da su lica H. A. i R. J. dostavila lažne i neistinite obrazovne isprave, za koje su u postupku priznavanja inostrane obrazovne isprave o stečenom srednjem obrazovanju nadležne srednje škole utvrdile da iste nisu vjerodostojne javne isprave, tako se na osnovu gore navedenog osnovano sumnja da su H. A. i R. J izvršili/le krivično djelo falsifikovanje isprave iz člana 412 Krivičnog zakonika", kazali su iz MPNI.

Oni su naglasili da očekuju od nadležnih organa da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima, u cilju rješavanja ovog, kako su naveli, značajnog institucionalnog problema.

Bonus video: