Obilježavanje Dana mladih: Košarkašku turnir u Herceg Novom

U glavnoj utakmici turnira i borbi za pehar u 18:30 sati snage će odmjeriti KK AS i OKK Trebinje
0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 12.08.2017. 14:09h

Povodom Međunarodnog dana mladih, koji se ove godine obilježava pod motom: „Mladost gradi mir”, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa KK AS iz Herceg Novog večeras organizuje tradicionalni košarkaški turnir za kadete „Herceg Novi 2017”.

Učesnici turnira su pored KK AS iz Herceg Novog, OKK Trebinje iz Trebinja i dvije ekipe sastavljene od mladih igrača iz Herceg Novog i Boke Kotorske. Na vanjskom terenu OŠ „Milan Vuković” na Savini za ekipe će nastupati igrači rođeni 2002. godine i mlađi.

U glavnoj utakmici turnira i borbi za pehar u 18:30 sati snage će odmjeriti KK AS i OKK Trebinje.

CDPR će pobjednika turnira nagraditi velikim peharom koji im ostaje u trajno vlasništvo, dok će najbolji igrač i najbolji strijelac dobiti komplete knjiga za školsku lektiru i CD. Svi ostali učesnici košarkaškog turnira „Herceg Novi 2017” će dobiti na poklon za uspomenu prigodnu knjigu.

“Pored obilježavanja Dana mladih ovo takođe predstavlja jedan od načina na koji se u Društvu borimo da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i aktivna, a ne misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti. Stoga košarkaški turnir predstavlja samo jednu od naših stalnih aktivnost u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera, ali i drugih teških bolesti”, saopšteno je iz CDPR.

Bonus video: