Petar Jovićević osvojio prvo mjesto u igri "Ulov godine 2023."

"Riba je krenula da munjevito izvlači strunu sa mašinice, pa smo odmah shvatili da se radi o kapitalcu”

7532 pregleda 4 komentar(a)
Jovićević osvojio prvo mjesto u nagradnoj igri “Ulov godine 2023.”, Foto: Una
Jovićević osvojio prvo mjesto u nagradnoj igri “Ulov godine 2023.”, Foto: Una

Baranin Petar Jovićević osvojio je prvo mjesto u nagradnoj igri “Ulov godine 2023.” koju za sportske robilovce na Crnogorksom primorju organizuje kompanija za proizvodnju i promet ribomaterijala i opreme za more “Una” iz Tivta.

Jovićević je postao laureat sa ulovljenim zubacem težine 8,1 kilograma. Iako je u konkurenciji bilo i značlajno većih ulovljenih riba, Jovićević se prvim mjestom okitio zbog krajnje neuobičajajenog načina na koji je ulovio zubaca-kapitalca.

Naime, zubatac je zagrizao malu udicu, ukrašenu đinđuvama i percetom, namjenjenu širunima i skušama. Riba je ulovljena na udaljenosti od oko četiri milje od Bara, na dubini od oko 70 metara.

"Bili smo na jednoj daljoj poziciji, tražili smo skuše ili širune. Na sonaru se prikazalo jato ribe i odmah sam spustio sabiki (niz od nekoliko malih udica, koje su ‘ukrašene’ da imitiraju račiće ili mlađ ribe). Čim je sistem stigao do dna povukao sam na gore, ali se, kako se meni učinilo, zaglavio u pijesku. E, taj “pijesak” je odjednom počeo da vuče. Riba je krenula da munjevito izvlači strunu sa mašinice, pa smo odmah shvatili da se radi o kapitalcu.”- ispričao je Jovićević koji je golemog zubaca uspio da izvuče na barku iako je osnovna struna na njegovom štapu sa sabiki nizom, bila debljine samo 0,18mmm.

 Grivić osvojio drugo mjesto
Grivić osvojio drugo mjestofoto: Una

Drugo mjesto u “Ulovu goine”osvojio je podvodni ribolovac Boško Grivić sa ulovljenom hamom od 26,5 kilograma. Boško je hamu ulovio puškom na “čeku”, na 16 metara dubine u blizini Petrovca.

Lečić osvojio treće mjesto
Lečić osvojio treće mjestofoto: Una

Treće mjesto pripalo je je Daliboru Lečiću sa ulovljenom tunom od 85 kilograma. Tuna je uhvaćena troling tehnikom na mrtvu kublu, u ranim jutarnjim časovima na ušću rijeke Bojane.

Bonus video: