Prijavite se za dvomjesečnu praksu u medijima u Crnoj Gori

Rok za prijave je 29.01.2024. godine, do 12 sati. Ishod selekcije će biti saopšten 31.01.2024. godine

4710 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Institut za medije objavio je Program "Prvi korak ka redakciji", koji je prilika za deset mladih novinara/ki i studenta/kinja završnih godina novinarstva, medija i društvenih nauka da uz mentorstvo iskusnih profesionalaca, etabliranih medija, unaprijede osnovne novinarske vještine kroz praktičan rad na treningu i plaćenu praksu u redakciji u trajanju od dva mjeseca, kao i mogućnost daljeg angažmana u medijima u kojima su stažirali.

Kome je namijenjen program?

  • novinarima/kama do tri godine iskustva, voljnim da unaprijede novinarski zanat i vještine uz iskusne profesionalce, novinare, urednike,trenere novinarstva i novinske fotografe.
  • studentima/kinjama završnih godina studija novinarstva, medija i društvenih nauka.

Iz čega se sastoji program?

  • četvorodnevni uvodni trening – priprema za dvomjesečnu, plaćenu praksu u etabliranim, partnerskim medijima: dnevnim listovima Vijesti, Pobjeda, Televiziji E, CIN-u Crna Gora, Radiju Crne Gore.
  • dvomjesečna, plaćena praksa u partnerskim medijima, uz mentorstvo iskusnih profesionalaca/ki
  • poslije dvomjesečne prakse polaznici/ce mogu dobiti angažman u mediju u kom su stažirali
  • pored osnovnog treninga, stažiranja, polaznici/ce dobijaju priliku da sa iskusnim novinarima/kama unaprijede svoja znanja i vještine na naprednom, dvodnevnom kursu istraživačkog novinarstva
  • polaznici/ce mogu konkurisati na konkursu za istraživačke priče, koje će raditi u paru sa iskusnim kolegama/nicama

Ko su predavači/ce?

  • predavači/ce su novinari/ke sa više decenija iskustva u domaćim, regionalnim i svjetskim medijima i licencirani instruktori novinarstva

Kada i gdje?

  • Program će se održati od 06. do 09. februara 2024, u Podgorici, poslije čega će polaznici biti upućeni u redakcije medija na dvomjesečno, plaćeno stažiranje.

Kako i gdje se prijaviti?

  • Prijave sa kratkom biografijom i motivacionim pismom možete popuniti ovdje.
  • Rok za prijave je 29.01.2024. godine, do 12 sati. Ishod selekcije će biti saopšten 31.01.2024. godine.

Napomena: Prisustvo četvorodnevnom treningu je obavezno i samo polaznici/ce koji su završili uvodni trening dobijaju priliku za plaćeno stažiranje u medijima. Troškovi smještaja i puta su obezbijeđeni.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon 067050773 ili pisati putem mejla: imcg@mminstitute.org

Aktivnost je dio projekta "Profesionalno novinarstvo za bolju zaštitu ljudskih prava" koji sprovodi Media centar u partnerstvu sa Institutom za medije Crne Gore i Centrom za istraživačko novinarstvo Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija.

Bonus video: