Milatović: Hrvatski narod u Crnoj Gori obogaćuje društvo i značajno doprinosi raznolikosti na kulturnoj sceni

On je čestitao Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori predsjedniku Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimiru Dekoviću i svim pripadnicama hrvatskog naroda

3785 pregleda 22 reakcija 23 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Hrvatski narod u Crnoj Gori obogaćuje društvo i značajno doprinosi raznolikosti na kulturnoj sceni, kazao je predsjednik države Jakov Milatović.

On je čestitao Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori predsjedniku Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimiru Dekoviću i svim pripadnicama hrvatskog naroda.

Milatović je rekao da ovaj važan dan predstavlja priliku za odavanje počasti bogatoj kulturnoj baštini koju članovi hrvatske zajednice kontinuirano obogaćuju i brižno čuvaju.

„Vaša neumorna predanost očuvanju kulturnog nasleđa kao i dugogodišnji doprinosi izgradnji zajednice nisu samo vrijednosti koje se cijene, već i temelji na kojima počiva naša multietnička i multikulturalna stvarnost“, navodi se u čestitki.

Milatović je istakao izuzetan značaj hrvatskog naroda u Crnoj Gori, čije prisustvo ne samo da obogaćuje društvo, već i značajno doprinosi raznolikosti na kulturnoj sceni.

Kako je kazao, samo ujedinjeni u poštovanju prema različitostima, mogu se zajednički graditi mostove koji povezuju kulture i tradicije, oblikujuću budućnost koja će biti otvorena, inkluzivna i prosperitetna za sve.

„Neka ova čestitka bude izraz mog dubokog poštovanja prema vašim doprinosima i želja za daljim uspjesima“, naveo je Milatovića.

Bonus video: