Radulović: Uskoro se očekuje nastavak rekonstrukcije pruge od Trebešice prema Baru

Radulović je sa saradnicima obišao dionicu pruge Podgorica-Bijelo Polje i sagledao stanje u kom se nalazi željeznička infrastruktura

2596 pregleda 1 komentar(a)
detalj tokom obilaska pruge, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
detalj tokom obilaska pruge, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Uskoro se očekuje nastavak rekonstrukcije pruge od Trebešice prema Baru, najavio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva je saopšteno da je Radulović sa saradnicima obišao dionicu pruge Podgorica-Bijelo Polje i sagledao stanje u kom se nalazi željeznička infrastruktura.

"Raduje me to što je dionica pruge od Bijelog Polja do Trebešice u potpunosti rekonstruisana i da se nastavak rekonstrukcije prema Baru očekuje uskoro", rekao je Radulović.

Filip Radulović
foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

U saopštenju ministarstva se dodaje da su u narednom periodu planirani radovi na rekonstrukciji i sanaciji željezničke infrastrukture i to rehabilitacija deset mostova, rekonstrukcija osam tunela od Kruševa do Bratonožića, remont pruge od Lutova do Bioča, sanacija tri čelična mosta na relaciji Kruševo-Podgorica.

"Svi ovi radovi trebalo bi da budu završeni do kraja 2025.godine, a uskoro očekujemo potpisivanje kreditnog aranžmana sa Evropskom Investicionom Bankom koji nam je odobren u iznosu od 80 miliona eura od čega je 40 miliona bespovratno", kazao je Radulović.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva su kazali da je za rekonstrukciju pruge od Bara do Golubovaca Crna Gora dobila od Evropske komisije najveći pojedinačni iznos bespovratnih sredstava od 112,6 miliona eura.

Bonus video: