Luković: Lukšić da radi svoj posao, a ja ću svoj

Lukšićeva partija DPS uvjerava nas da je ovo zemlja vladavine prava u kojoj institucije sistema profesionalno i odgovorno rade svoj posao, pa neka ga izvole uraditi po službenoj dužnosti i u slučaju Komunalnog preduzeća Tivat, ako smatraju da treba
183 pregleda 3 komentar(a)
odluka komunalno tivat
odluka komunalno tivat
Ažurirano: 11.08.2017. 20:54h

Direktor Komunalnog preduzeća Tivat Tonko Lukšić nije demantovao nijedan navod iz mog teksta „Tivatsko Komunalno prepravlja i papire?“, a mogao je makar iskoristiti priliku da pokuša suvislo da objasni zašto je u spornoj odluci i zapošljavanju službenice J.R., datum na djelovodnom pečatu, naknadno vidno izmijenjen sa 20. na 25.jul.

Možda to, ipak, ima veze sa nelogičnostima iz oglasa koji je Lukšić raspisao za zapošljavanje na stalnom radnom mjestu koga nema u važećoj sistematizaciji Komunalnog, tvrdeći da on traje osam dana, dok je na sajtu Zavoda za zapošljavanje stajalo da je oglas aktivan cijelih 14 dana i da se, gle čuda, završava baš 25.jula - na dan koji je naknadno upisan u djelovodni pečat na odluci o zapošljavanju J.R., a koju je donio Lukšić .

Umjesto da kontemplira o mojim tekstovovima, direktor Komunalnog bi trebalo javnosti da objasni kako je, ako je već J.R. zaposlio 25. jula, za samo 8 sati (jer toliko traje radno vrijeme) i to na dan kada je oglas o slobodnom radnom mjestu u Komunalnom prestajao biti aktivan, uspio da pogleda svu dokumentaciju i reference svih pet kandidata koji su aplicirali i sa njima obavi razgovor (ne daj bože, možda i provjeri njihove radne sposobnosti), prije nego što je odlučio da zaposli baš tu jednu osobu.

Ja lično zbog toga i drugih Lukšićevih aktivnosti na koje su indirektno ukazali svi oni što se javljaju na tendere Opštine Tivat za kupovinu kamiona za Komunalno, a da istovremeno ne zastupaju brend „Iveco“, neću trošiti vrijeme za podnošenje prijava inspekcijama ili Tužilaštvu.

Lukšićeva partija DPS uvjerava nas da je ovo zemlja vladavine prava u kojoj institucije sistema profesionalno i odgovorno rade svoj posao, pa neka ga izvole uraditi po službenoj dužnosti i u slučaju Komunalnog preduzeća Tivat, ako smatraju da treba. Ja ću kao novinar, i dalje rad Komunalnog pratiti i izvještavati o svakom njegovom aspektu, koliko god da takav moj pristup nervira njegovog agilnog direktora.

Siniša Luković, novinar ND Vijesti

Bonus video: