Praznik mimoze počinje 15. februara

Pod sloganom “Za sve gušte”, manifestacija i karnevalska svetkovina trajaće do 3. marta

4584 pregleda 0 komentar(a)
Plakat za Praznik mimote, Foto: Opština
Plakat za Praznik mimote, Foto: Opština

Ovogodišnji, 55. po redu, Praznik mimoze biće održan u Herceg Novom od 15. februara do 3. marta.

Pod sloganom “Za sve gušte”, kako je saopšteno iz Opštine, ta jedinstvena manifestacija i karnevalska svetkovina u čast cvijeta, zabave i druženja, svečano će biti otvorena u petak, 16. februara povorkom kroz grad i koncertom jedne od najvećih regionalnih zvijezda Halida Bešlića.

Svečano otvaranje u petak 16. februara počeće podizanjem zastave Praznika mimoze na simbolu grada - Tori, a u 19.30 krenuće povorka Gradske muzike i Mjesne muzike Đenović, mažoretki i trombonjera od Trga Nikole Đurkovića do platoa ispred bivšeg hotela “Igalo” gdje će biti upriličena ceremonija otvaranja i predaja ključeva grada Kapu Mimozinog karnevala. Do tada atmosferu će “ugrijati” regionalno popularan bend Teška industrija čiji koncert u Igalu počinje u 18:30 časova, dok će koncert Halida Bešlića početi u 21.30 časova.

Najpopularniji program Praznika mimoze je pučka fešta uz more Berba mimoze, koja okupi na desetine hiljada posjetilaca.

Program će, kako se navodi, biti bogat i raznovrstan i održavaće se na više lokacija širom Opštine. Posjetioce 55. Praznika mimoze očekuje više od 50 muzičkih, gastro, kulturnih, dječjih i sportskih programa “Za sve gušte” od 15. februara do 3. marta. Organizatori su Opština Herceg Novi, Turistička organizacija i Javna ustanova kulture Herceg fest.

Bonus video: