Popović Samardžić: Smijeniti Šćekića, ne dozvoliti da ovakva osoba utiče na sudbinu ijednog sportiste u Crnoj Gori

"Gdin Šćekić, čovjek bez znanja, bez ekspertize, koji je promijenio potpuno različite četiri važne državne funkcije, gradonačelnik Berana, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, ministar zdravlja i sad ministar sporta nije ništa drugo do politički multipraktik", poručila je Popović Samardžić

23009 pregleda 139 reakcija 132 komentar(a)
Popović Samardžić, Foto: Luka Zeković
Popović Samardžić, Foto: Luka Zeković

Predsjednica Sindikata doktora medicine (SDM) Milena Popović Samardžić poručila je da hitno treba smijeniti Dragoslava Šćekića sa funkcije ministra sporta i mladih.

Ona je kazala da Šćekića treba smijeniti zbog izjave za Srpsku RTV da je trobojke bilo i biće, te da učinak Rukometne reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj nije za čestitku.

Šćekić
Šćekićfoto: Luka Zekovic

"Zahtijevati momentalnu smjenu čovjeka koji se zove ministrom sporta zbog izjave u prilogu. Gdin Šćekić, čovjek bez znanja, bez ekspertize, koji je promijenio potpuno različite četiri važne državne funkcije, gradonačelnik Berana, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, ministar zdravlja i sad ministar sporta nije ništa drugo do politički multipraktik. Ne dozvoliti da ovakva osoba utiče na sudbinu ijednog sportiste u Crnoj Gori. Hitna smjena Šćekića", napisala je Popović Samardžić na Fejsbuku.

URA: Crnogorski rukometaši zaslužuju veću podršku i poštovanje Ministarstva sporta

Građanski pokret URA saopštio je povodom izjave Šćekića da rezultat crnogorskih rukometaša na Evropskom prvenstvu nije za čestitku, da crnogorski rukometaši zaslužuju veću podršku i poštovanje Ministarstva sporta.

"Svaki plasman na veliko takmičenje je sam po sebi veliki uspjeh za Crnu Goru, a ako uz to stigne i još neki pozitivan rezultat onda je to nešto što mora biti za ponos svima nama i zaslužuje čestitku. U prirodi našeg društva je da uvijek od naših sportista očekujemo više i preko njihovih realnih mogućnosti, ali naša muška rukometna reprezentacija je na ovom takmičenju definitivno na najljepši mogući način prezentovala Crnu Goru i pokazala svojom borbom i sjajnim igrama da može da parira i najjačim reprezentacijama svijeta i da joj je bilo potrebno samo malo sreće da ostvari još bolji rezultat", ističe se u saopštenju GP URA.

Iz te partije su dodali da crnogorski rukometaši zbog svega toga zaslužuju poštovanje i mnogo veću i suštinsku podršku Ministarstva sporta i mladih i Šćekića, kako bi na narednim takmičenjima ostvarili još bolje rezultate.

Nenezić: Šćekić ne smatra rezultat crnogorskih rukometaša uspjehom, iako je sam odlazak na prvenstvo uspjeh

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Branislav Nenezić je povodom izjave Šćekića da rezultat crnogorskih rukometaša na Evropskom prvenstvu nije za čestitku, saopštio da Šćekić ne smatra rezultat crnogorskih rukometaša uspjehom, iako je kako je poručio Nenezić sam odlazak na prvenstvo uspjeh.

Nenezić
Nenezićfoto: SD

"Teško je čestitati uspjeh onima zbog kojih 'tvoja' reprezentacija 'ide kući'. Teško je prihvatiti poraz. Ipak, sportski je bolje čestitati na pobjedi. Teško je ovih dana biti ministar sporta u Crnoj Gori, posebno ako reprezentaciju te iste Crne Gore ne doživljavaš svojom. Ministar Šćekić ne smatra rezultat naših rukometaša uspjehom, iako je sam odlazak na prvenstvo uspjeh. U zemlji gdje je rukomet i rukometni savez prepušten samome sebi, opstaje samo posvećenošću i ljubavlju nekolicine ljudi u savezu, prema sportu i domovini prvenstveno. Ako već nisu 'zaslužili' čestitku, sportski je ćutati do kraja, a ne izostanak saopštenja ministarstva 'opravdati' riječima 'nismo prošli u drugi krug'. Bez tog drugog kruga su ostale i velika Španija, Poljska, Srbija, osvajači medalja sa svih velikih takmičenja", istakao je Nenezić u saopštenju.

On je dodao da je Šćekiću, očigledno najveći minus pobjeda u posljednjem kolu.

"Simo, Vuko, Miloše, Mirko i ostali momci, za nas ste vi šampioni, a na sledećem takmičenju očekujemo medalju i čestitku, ali od nekog 'našeg' ministra. Neka je vječna", zaključio je Nenezić.

Bonus video: