Sindikat: Planira se da se ogromno šumsko bogatstvo uzme iz ruku Uprave, usmjeri na DOO preduzeće...

"Iako propisi nalažu da se Sindikat Uprave za gazdovanjem šumama morao pitati i u konačnom učestvovati od samog početka izrade svih nacrta propisa, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i pored obećanja, zajedno sa rukovodstvom ovog organa stihijski i netransparetno pod velikim velom sumnje su izostavili sindikat iz ovih procesa"

6663 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Upravi za gazdovanje šumama i lovištima rade se neke zakulisne radnje, navodi se u saopštenju Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore, koje je objavljeno na sajtu tog sindikata.

U saopštenju Sindikata uprave i pravosuđa dostavljenom medijima, koje potpisuje Nenad Rakočević, predsjednik tog sindikata ističe se da su u obavezi da upoznaju javnost sa dešavanjima u Upravi za gazdovanje šumama i lovištima, i kako su dodali izradi veoma sumnjivog novog Zakona o šumama i lovištima Crne Gore.

"Sindikat ove Uprave odavno već pokušava da se izbori za svoja propisana prava, ali ih neko stihijski sabotira i skriva planove za budućnost ove Uprave", navodi se u tom saopštenju.

U saopštenju objavljenom na sajtu Sindikata uprave i pravosuđa piše da je u izradi novi Zakon o gazdovanju šumama i lovištima Crne Gore.

"Vidljivi i nevidljivi pisci Zakona pokušavaju osnovano sumnjamo da na potpuno netransparentan i sumnjiv način provuku Zakon koji će uticati na radno pravni status zaposlenih u Upravi, a sa druge strane taj Zakon će kao i u prošlosti sumnjamo ići na ruku raznim interesnim lobijima", ističe se u saopštenju.

Iz Sindikata uprave i pravosuđa su poručili da se ogromno šumsko bogatstvo Crne Gore namjerava uzeti iz ruku Uprave, te usmjeriti na DOO preduzeće koje se planira osnovati, te da se takođe namjerava da se veliki dio zaposlenih prebaci da radi sa rješenja na neodređeno u status ugovora o radu, odnosno u krajnje nesiguran i rizičan radni odnos.

"Iako propisi nalažu da se Sindikat Uprave za gazdovanjem šumama morao pitati i u konačnom učestvovati od samog početka izrade svih nacrta propisa, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i pored obećanja, zajedno sa rukovodstvom ovog organa stihijski i netransparetno pod velikim velom sumnje su izostavili sindikat iz ovih procesa", piše u saopštenju.

Iz Sindikata uprave i pravosuđa su rekli da je juče održan sastanak predstavnika Sindikalne organizacije na čelu sa predsjednikom Dankom Milikićem sa predsjednikom Opštine Pljevlja Dariom Vranešom, gdje su se u potpunosti složili i usaglasili oko svih problematičnih pitanja.

Bonus video: