Ministarstvo: Predlog zakona o dopuni Zakona o industrijskim emisijama usvojen na sjednici Vlade

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović je kazao da su sa već usvojenim Predlogom zakona o otpadu pokazali koliko je na vrhu agende ovog resora zaštita životne sredine, a samim tim i zdravlje naših sugrađana

3017 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore

Predlog zakona o dopuni Zakona o industrijskim emisijama usvojen je na današnjoj sjednici Vlade, saopšteno je iz Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Iz tog ministarstva su kazali da će dodatno biti uređen način izdavanja integrisanih dozvola kako bi industrijski sektor unaprijedio tehnološke procese rada postrojenja u cilju obezbjeđivanja zdravlja ljudi i zaštite životne sredine.

"Dopuna Predloga zakona usvojena na inicijativu ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimira Martinovića. Akcionim planom za izvršavanje za ispunjavanje završnih mjerila u Poglavlju 27 definisana je aktivnost 6.6. izdavanje integrisane dozvole operaterima koji podliježu ovoj obavezi iz Zakona o industrijskim emisijama, te je u tom smislu usvajanje Predloga zakona bilo neophodno", piše u saopštenju.

Martinović je kazao da su sa već usvojenim Predlogom zakona o otpadu pokazali koliko je na vrhu agende ovog resora zaštita životne sredine, a samim tim i zdravlje naših sugrađana.

Martinović
Martinovićfoto: Vlada Crne Gore

"Nastavljamo sa predanim radom, a sve u cilju ispunjenja mjerila iz Poglavlja 27", poručio je Martinović.

Bonus video: