Đurišići podnijeli krivičnu prijavu protiv Stijepovića i Rašovića

Đurišić Stijepovića i Rašovića, u prijavi, optužuje „zato što su po prethodnom dogovoru koristeći prijateljske, komšijske veze, a i iz drugih razloga namjestili određivanje privremene mjere udaljenja mog i moje porodice sa našeg zemljišta“, te ih sumnjiči za navodnu zloupotrebu položaja
215 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2017. 14:51h

Krivičnu prijavu, protiv gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića i sudije Osnovnog suda Sima Rašovića podnio je danas Vanja Đurišić.

„Kao što smo najavili, predata je krivična prijava Vrhovnom Državnom Tužilaštvu protiv Slavoljuba Stijepovića i Sima Rašovića“, kazao je Đurišić.

Odluku da podnesu krivičnu prijavu, Đurišići su donijeli nakon što je Osnovni sud, odnosno sudija Rašović, donio rješenje o privremenoj mjeri kojom je Đurišićima naloženo im je da oslobode Jerevansku ulicu.

Đurišić Stijepovića i Rašovića, u prijavi, optužuje „zato što su po prethodnom dogovoru koristeći prijateljske, komšijske veze, a i iz drugih razloga namjestili određivanje privremene mjere udaljenja mog i moje porodice sa našeg zemljišta“, te ih sumnjiči za navodnu zloupotrebu položaja.

Privremena mjera će trajati do pravosnažnog okončanja postupka koji su u Glavnom gradu dužni da pokrenu u roku od 15 dana.

Vanja Đurišić je ranije najavio da će podnijeti žalbu na rješenje Suda.

„Osnovni sud nije nadležan, jer oni su tražili da me sklone sa javne površine, a ovo je privatna svojina“, rekao je ranije Đurišić.

Porodica Đurišić je danas, 61.dan blokirala dio ulice na Zabjelu i od Glavnog grada tražila da im isplati troškove za zemljište na kojem se nalazi dio Jerevanske, a koji se kod Uprave za nekretnine vodi kao svojina Đurišića.

Iz Glavnog grada su ranije saopštili da se radi o svojini grada, te da se vodi upravni postupak.

Galerija

Bonus video: