MVP: Ministar Darmanović primio delegaciju američkih senatora

Darmanović je istakao veoma dobru i sadržajnu saradnju dvije zemlje i zahvalio na kontinuiranoj podršci SAD i američkog Kongresa realizaciji vanjskopolitičkih prioriteta Crne Gore
2 komentar(a)
Srđan Darmanović, senatori, američki senatori, senatori SAD, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Srđan Darmanović, senatori, američki senatori, senatori SAD, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ažurirano: 11.08.2017. 12:52h

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas delegaciju američkih senatora na čelu sa senatorom Rojom Blantom.

Kako su kazali iz Ministarstva, Darmanović je istakao veoma dobru i sadržajnu saradnju dvije zemlje i zahvalio na kontinuiranoj podršci SAD i američkog Kongresa realizaciji vanjskopolitičkih prioriteta Crne Gore, što je, kako su naveli, dokaz provjerenog i trajnog prijateljstva i strateškog partnerstva.

Darmanović je, dodaju, posebno istakao nedavnu posjetu potpredsjednika Majka Pensa Crnoj Gori i poslate poruke, što će, kako je kazao, dati dodatan impuls snaženju međudržavnih odnosa, ali i novu energiju za dalji crnogorski reformski put, kao i regiona uopšte.

"Senator Blant je naglasio da će SAD i američki Kongres nastaviti da posvećeno rade na daljem jačanju odnosa i saradnje sa Crnom Gorom. Ocijenio je da Crna Gora kao nova članica NATO-a predstavlja značajan faktor stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i primjer uspješne integracije," zaključili su iz Ministarstva.

Bonus video: