GA: Vlada da razmotri smanjenje delegacija za putovanja

Iz GA su kazali da je, prema saopštenjima Vlade, uočljivo da se i dalje održava praksa slanja obimnih crnogorskih delegacija na poslovna putovanja

4118 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Građanska alijansa
Foto: Građanska alijansa

Građanska alijansa (GA) apelovala je na Vladu Crne Gore da razmotri potrebu za racionalizacijom i smanjenjem broja članova delegacija koje se upućuju na putovanja.

Iz GA su kazali da je, prema saopštenjima Vlade, uočljivo da se i dalje održava praksa slanja obimnih crnogorskih delegacija na poslovna putovanja.

„Imajući u vidu trenutnu ekonomsku krizu, brojne društveno-ekonomske izazove kroz koje naše društvo prolazi, kao i prioritete Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji, apelujemo na Vladu da pažljivo razmotri potrebu za racionalizacijom i smanjenjem broja članova delegacija koje se upućuju na putovanja“, naveli su iz GA na Fejsbuku.

Kako su rekli iz te nevladine organizacije, takav korak ne samo da bi poslao snažnu poruku o ozbiljnosti štednje i racionalnog upravljanja državnim budžetom, već bi odražavao i odgovoran pristup upravljanju resursima u trenucima izazova.

Bonus video: