Turističke ambulante u Herceg Novom rade i ovog ljeta

Iz lokalne uprave ističu da je tako osigurana bolja zdravstvena zaštita tokom sezone, a reorganizacijom su rasterećeni izabrani doktori, kao i da je osigurano da novac ode u prave ruke – zaslužnom medicinskom osoblju
151 pregleda 1 komentar(a)
turistička ambulanta Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
turistička ambulanta Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 11.08.2017. 12:03h

Opština Herceg Novi je i ovog ljeta podržala rad turističkih ambulanti na teritoriji grada.

„U proteklom periodu pokazalo se da je ovo pravi potez, te da je pored pojačanog rada turističke ambulante i dječijeg dispanzera u centralnoj zgradi Doma zdravlja na Toploj, od izuzetne važnosti i rad zdravstvene stanice Bijela i ambulante Igalo“, saopšteno je iz lokalne uprave..

Dom zdravlja dodatno angažuje svoje zaposlene radi pružanja medicinskih usluga građanima i turistima, a njihov prekovremeni rad, sa 10 hiljada eura finansira lokalna uprava, kako je predviđeno potpisanim Sporazumum između Opštine i Javne ustanove Dom zdravlja Herceg Novi.

Iz lokalne uprave ističu da je tako osigurana bolja zdravstvena zaštita tokom sezone, a reorganizacijom su rasterećeni izabrani doktori, kao i da je osigurano da novac ode u prave ruke – zaslužnom medicinskom osoblju.

Po osnovu sporazuma angažovano je 45 medicinskih radnika: četiri ljekara za djecu, jedanaest ljekara za odrasle, 23 medicinske sestre, kao i sedam zaposlenih na odjeljenju za hemodijalizu .

Prema podacima Doma zdravlja, tokom jula obavljen je 1.141 pregled djece i odraslih i dato 398 naloga za intervencije, od čega najveći broj u glavnoj zgradi na Toploj. Intevencije su se najčešće osnosile na davanje infuzija i injekcija, inhalacije, i obrade povreda.

Pružanje zdravstvene zaštite za turiste je na ovaj način organizovano do 1. septembra.

Zdravstvena jedinica u zgradi Doma zdravlja i Dječiji dispanzer rade svakog radnog dana, praznicima, subotom i nedeljom, od 07 do 21 sat.Ambulanta u Igalu radi svakog radnog dana i subotom u periodu od 07 do 14 sati, a u Bijeloj svakog radnog dana od 07 do 21 sat i subotom od 07 do 14 sati.

Bonus video: