AKCIJU PODRŽALO VIŠE DESETINA DOBROVOLJACA

Akcija dobrovoljnog davanja krvi na Žabljaku: Jedna jedinica krvi može da spasi nekoliko života

Četvoročasovnu akciju tehnički su obavile ekipe Zavoda za transfuziju krvi, a među davaocima su se našla četvorica dobrovoljnih davalaca krvi iz Danilovgrada
190 pregleda 1 komentar(a)
dobrovoljno davanje krvi Žabljak, davanje krvi Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
dobrovoljno davanje krvi Žabljak, davanje krvi Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 11.08.2017. 13:34h

Zavod za transfuziju krvi i Crveni krst Crne Gore, na Žabljaku organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi kojoj se odazvalo preko 40 zaposlenih u lokalnoj samoupravi, Komunalnom preduzeću,policiji, lokalnoj Turističkoj organizaciji i Elektrodistribuciji iz ovog grada i Šavnika kao i građani i turisti koji ovdje provode odmor.

Četvoročasovnu akciju tehnički su obavile ekipe Zavoda za transfuziju krvi a među davaocima su se našla četvorica dobrovoljnih davalaca krvi iz Danilovgrada.

"Kada smo čuli za ovu akciju, sjeli smo u kola i došli da damo doprinos i pomognemo nekome ko je u nevolji. Ovakve akcije su neophodne ali brine to što u Crnoj Gori nema više pravih dobrovoljnih davalaca krvi, a naročito mladih. Zato se mora raditi na njihovom edukovanju. Svugdje to mora biti prisutno, počev od škola, udruženja davalaca krvi, lokalnih struktura. Jer, krv je najbolji lijek a jedna jedinica krvi može da spasi nekoliko života. Mladima to treba objasniti kao i to da je za njih neškodljivo pa čak i korisno", kaže sekretar Društva dobrovoljnih davalaca krvi iz Danilovgrada Ranko Tomašević.

Grupu zapolslenih u lokalnoj upravi predvodio je predjsednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević.

"Vijestima" je kazao da su se sa zadovoljstvom odazvali.

"Činićemo to i ubuduće ali ćemo dati doprinos da se dobrovoljno davalaštvo krvi ovdje ponovo animira jer je to u našoj sredini neophodna organizacija", kaže Vukićević.

Adrijana Vukoslavović iz Odjeljenja za promociju dobrovoljnog davalaštva krvi u Zavodu za transfuziju kaže da je akcija na Žabljaku uspjela po svim segmentima.

Kaže da su nove jedinice krvi dragocjene jer su potrebe tokom ljetnjih mjeseci značajno povećane.

Preporučujemo za Vas