U Kolašinu do 30 cm snijega, još nema uslova za početak skijaške sezone

Pada 'suvi' sjeverni snijeg, praćen jakim vjetrom, pa su pojedini djelovi staze, bukvalno, kopni. Ukoliko bi se padavine nastavile, uz još 20 centimetara novog snijega, mogli bi da pripremimo staze i konačno počenemo skijašku sezonu, u pravom smislu te riječi", rekao je "Vijestima" rukovodilac državnog Ski centra Kolašin 1600 Bojan Medenica

31060 pregleda 137 reakcija 44 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Visina snijega, koji od sinoć pada, u Kolašinu je od 20 do 30 centimetara.

Slično je, kaže rukovodilac državnog Ski centra Kolašin 1600 Bojan Medenica i na stazama tog skijališta. Međutim, on objašnjava da još nema uslova da počene i skijaška sezona.

"Nažalost, na stazama još nema dovoljno snijega. Pada 'suvi' sjeverni snijeg, praćen jakim vjetrom, pa su pojedini djelovi staze, bukvalno, kopni. Ukoliko bi se padavine nastavile, uz još 20 centimetara novog snijega, mogli bi da pripremimo staze i konačno počenemo skijašku sezonu, u pravom smislu te riječi", rekao je Medenica "Vijestima".

Prema njegovim riječima, sjutra će vjerovatno biti otvorena staza za početnike na skijalištu Kolašin 1600.

Skijalište Kolašin 1600
Skijalište Kolašin 1600foto: Privatna arhiva

Mehanizacija i zaposleni kolašinskog Komunalnog preduzeća su na terenu i privode kraju čišćenje gradskih saobraćajnica, kaže izvršni direktor Dušan Simović.

"Komunalno je po završetku terenskih radova, svu raspoloživu mehanizaciju spremilo za sniježne padavine, koje smo svi očekivali mnogo ranije.Sva mehanizacija i zaposleni su na terenu i, po završetku čišćenja gradskog jezgra, nastavićemo čišćenje snijega ka prigradskim naseljima, kako bi građanima omogućili prohodnost puteva u što kraćem roku. Takođe, naše ekipe su juče tokom popodnevnih časova bile pripravne, s obzirom da je jak vjetar obarao stabla na lokalnim putevima, čime su u potpunosti prekidane veze sa gradom“, rekao je on.

Nedostatak snijega minulih sedmica ispraznio je privatne smještajne kapacitete u Kolašinu. Masovno su otkazivane reezrvacije, pa gostiju ima trenutno samo u nekim hotelima. Nove padavine, to jest, konačno početak skijaške sezone, donekle bi nadomjestio dosadašnje gubitke, kažu predstavnici turističke privrede u tom gradu.

Bonus video: