Milatović: Ispraviti nepravdu prema Baranima, novi vrtić i dvorište što prije

Preko 90 stabala čempresa iz dvorišta barske Gimnazije posječeno je u januaru 2019. godine nakon čega su uslijedili masovni protesti kojima se zahtijevalo ponovno uređenje dvorišta i nova lokacija za vrtić, za čiju izgradnju su i posječeni

5049 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Marija Pešić
Foto: Marija Pešić

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatovć oglasio se povodom pete godišnjice sječe stogodišnjih čempresa u Baru i kazao da se ta nepravda mora ispraviti što prije.

On je podjsetio da se ovih dana navršava se pet godina od sječe barskih čempresa i devastacije dvorišta Gimnazije "Niko Rolović".

"Tome su se tada usprotivili Barani i Baranke. Bio je to sjajan primjer hrabrog i upornog građanskog otpora lošoj odluci tadašnjih vlasti", saopštio je Milatović.

Nažalost, dodao je ni nakon pet godina Barani nisu dobili vrtić, a učenici tri škole su izgubili prostor zajedničkog dvorišta.

"Vrijeme je da se ta nepravda ispravi, i da Barani u najskorije vrijeme dobiju i vrtić i ponovo uređeno gimnazijsko dvorište", naveo je Milatović.

On je na svom instagram profilu objavio i fotografije "prije i poslije" dvorišta Gimnazije u Baru.

Preko 90 stabala čempresa iz dvorišta barske Gimnazije posječeno je u januaru 2019. godine nakon čega su uslijedili masovni protesti kojima se zahtijevalo ponovno uređenje dvorišta i nova lokacija za vrtić, za čiju izgradnju su i posječeni.

Bonus video: