Glavni grad: Kapija na brdu Ljubović će biti postavljena

Odmah po dobijanju saglasnosti Agencija za stanovanje će izraditi i postaviti kapiju koja će biti iz dva dijela i to pješačka koja će biti otvorena i za vozila koja će biti zaključana i od koje će ključeve imati gradske službe kako bi mogle realizovati planirane aktivnosti i intervencije na brdu Ljubović
344 pregleda 1 komentar(a)
Ljubović kamenje, Foto: Luka Zeković
Ljubović kamenje, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.08.2017. 11:26h

Glavni grad obećao je da će postaviti kapiju na brdu Ljubović.

Mještani podgoričkog naselja Zabjelo oborili su na stazu na Ljuboviću stijene i postavili brojno kamenje, kako bi onemogućili da se automobilima izlazi na vrh toga brda.

"Glavni grad Podgorica u saradnji sa privrednim društvima Zelenilo i Agencija za stanovanje, ima namjeru da izradi i postavi kapiju na brdu Ljubović ali uz poštovanje propisa i procedura za šta je neophodno određeno vrijeme. Neophodne aktivnosti su već preuzete i radi se na izradi neophodne dokumentacije i dobijanje potrebnih saglasnosti. Odmah po dobijanju saglasnosti Agencija za stanovanje će izraditi i postaviti kapiju koja će biti iz dva dijela i to pješačka koja će biti otvorena i za vozila koja će biti zaključana i od koje će ključeve imati gradske službe kako bi mogle realizovati planirane aktivnosti i intervencije na brdu Ljubović", navodi se u saopštenju Agencije za stanovanje.

Mještani Zabjela tražili da se postavi kapija na prilazu šetalištu na brdu Ljubović i tvrde da im nadležni iz Glavnog grada nijesu izašli u susret.

Kamenje je, kako je novinarka “Vijesti” vidjela, već nekoliko dna postavljeno u dužini oko dvije stotine metara puta.

Bonus video: