Ljutica: Plaćena dežurstva I osmočasovno radno vrijeme su zasluga isključivo SIDCG

"Takođe uvaženi direktore Jokiću morao bi da postoji sačuvan Zoom zapis sa našeg sastanka ili maker zapisnik na kojem se jasno vidi da je SIDCG na čelu samnom ponudio postojeci model gdje smo Vas uslovili da je ovo jedini model koji je za nas prihvatljiv"

4250 pregleda 10 komentar(a)
Ljutica, Foto: TV Vijesti
Ljutica, Foto: TV Vijesti

Predsjednik Sindikata izabranih doktora Crne Gore Igor Ljutica reagovao je na navode direktora Doma zdravlja Glavnog grada Danila Jokića, objavljene u tekstu "Menadžment mjesecima radio na novoj odluci o radnom vremenu, Ljutica pokušava sebi pripisati tu inicijativu".

Ljutica je dostavio i dokumentaciju koja, kako tvrdi, potvrđuje inicijativu ka Ministarstvu zdravlja iz 2022. godine radi organizacije osmočasovnog radnog vremena.

Reagovanje Ljutice prenosimo u cjelosti:

"Poštovana javnosti I uvaženi direktore Jokiću želimo da znate da naši članovi sindikata,GO I ja kao predsjednik SIDCG medije koristimo isključivo ne bi li javnost sto realnije upoznali o problemima sa kojima se svakodnevno sreću ljekari u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Razumijem kolega Jokiću da je možda nekome neshvatljivo da postoje ljudi u ovoj zemlji koji će se boriti za opšte dobro pa čak I na svoju štetu, posebno starim političarima.Svijet u kojem se borimo ja I Vi izgleda da nije isti.Ja nisam političar,ne jurim jeftine političke poene pa ću se u daljem obraćanju isključivo služiti istinom I dokumentovanim činjenicama.

Plaćena dežurstva I osmočasovno radno vrijeme su zasluga isključivo SIDCG I pozitivnog trenda za bijele mantile od dolaska novog rukovodstva Ministarstva zdravlja.Veliki doprinos je dao I UO DZ Glavni Grad jer je jos u Junu 2022. godine pokrenuo inicijativu koju je kasnije preuzeo SIDCG.Tadašnje dopise ka MZ dostavljamo redakciji Vijesti po zakonu o slobodnim informacijama.

Takođe uvaženi direktore Jokiću morao bi da postoji sačuvan Zoom zapis sa našeg sastanka ili maker zapisnik na kojem se jasno vidi da je SIDCG na čelu samnom ponudio postojeci model gdje smo Vas uslovili da je ovo jedini model koji je za nas prihvatljiv. Šta tek reći za kolege koje su bile dio radnog sastanka a koje danas čitaju Vaše saopštenje za javnost.Dobro se sjećamo Vašeg predloga od tri radne subote bez plaćenog dežurstva gdje smo kao sindikalni predstavnici bili itekako uznemireni.Pominjalo se jos nekoliko modela od strane Vašeg menadžmenta ali na štetu bijelog mantila koje smo kategorički odbili I poručili da Vi kao organ rukovođenja možete to sprovesti ali naš sindikalni odgovor ne bi izostao.

Uvaženi kolega Jokiću navikao sam na ovu društvenu borbu Davida I Golijata.Jeste da iza vas stoji funkcija,jeste da iza sebe imate podršku kompletne partije ali Vaš problem je što se političke manipulaciju protiv mene ne mogu upotrijebiti jer sve sto radim radim transparentno I nijesam dio tog zamešateljstva.

To što po ko zna koji put javno targetirate mene I kolege nije toliko strašno,navikli smo ali preko obmanjivanja javnosti Vam ne možemo preći.O Vašem radu I radu Vašeg menadžmenta neću govoriti da se ne bi stekao utisak subjektivnosti a imao bih dosta toga da kažem,sudiće isključivo građani I kolege. Od Vas se kao od starijeg kolege očekivao vjetar u leđa.Nažalost sve je ostalo na očekivanjima.

Bonus video: